Glazbeno poetska večer u Petrovaradinu: Koncert kvarteta saksofona

Objavljeno: 09.09.2011. Pregleda: 71

koncert saksofonistaU okviru manifestacije „Petrovaradinsko ljeto", koju organizira HKPD „Jelačić" iz Petrovaradina, u četvrtak 18. kolovoza u crkvi sv. Jurja u Petrovaradinu održan je koncert kvarteta saksofona »IVMASTIG«.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika društva Josipa Pokasa, prepunu crkvu u toploj ljetnoj noći osvježili su zvuci skladbi koje su izveli članovi sastava „IVMASTIG". Ivan Švager, tenor saksofon i flauta, Vojislav Savkov, tenor saksofon, Desző Molnar i Sandra Dropo, alt saksofon, izvodili su skladbe Ivana Švagera „Petrovaradinska pjesma", „Moje rodno mjesto Petrovaradin", „Gospodin predsjednik" i poznate skladbe kao što su „Djevojko mala", „Ave verum", „Podzemlje Memphisa" i mnoge druge.

Ovaj skoro dvosatni koncert čitanjem svoje poezije uveličala je i pjesnikinja, romansijerka, kritičarka i esejistica Jasna Melvinger.

Stihovi pjesama „Vezirac", „Stari sat", „Za Cvjetka i Vidicu" bili su uvodnica za poeziju iz novog rukopisa „Pjesme čarobnog dodira" koju je govorio Petko Vojnić Purčar.

Tekst i fotografija: Ankica Jukić-Mandić

Obaveštenje o kolačićima