Godišnja skupština HKPD-a „Jelačić“ iz Petrovaradina

Objavljeno: 18.03.2014. Pregleda: 41

Skupstina Jelacic2014Deseta redovita godišnja skupština HKPD-a „Jelačić“ održana je 28. veljače 2014. godine. Bila je to i prva skupština u novom uredskom prostoru, bivšoj vjeronaučnoj dvorani župe Uzvišenja sv. Križa, otkako se udruga u nju uselila prošle godine.

Izvješće o radu udruge podnio je predsjednik udruge Petar Pifat. Među tridesetak manifestacija, programa i projekata u kojima je „Jelačić“ sudjelovao, vrijednima je istaknuo obilježavanje 10. obljetnice udruge, potpisivanje protokola o suradnji s udrugama u Požegi i Vinkovcima, te dobivanje brončanog priznanja za nastup pjevačkog zbora na natjecateljskom Festivalu muzičkih društava Vojvodine u Rumi. Važnim je, također, naglasio smanjenje tekućih troškova koje je ostvareno preseljenjem u prostor župnoga ureda, postavljanje internetske stranice udruge, uspjesi nogometne sekcije i dr.

Govoreći o planovima rada i financijskim predviđanjima za tekuću godinu, Pifat je od predloženih aktivnosti posebice naglasio važnost obilježavanja 90. obljetnice smrti petrovaradinskoga skladatelja Franje Štefanovića, koncertne nastupe u Trogiru, sudjelovanje u manifestaciji „Noć muzeja“ i dr. Napose je istaknuo kako „ostvarenje predviđenih manifestacija i aktivnosti neće ovisiti samo o mogućim financijskim sredstvima koja se očekuju od strane relevantnih institucija, nego i o članarinama koje do sada nisu bile redovito podmirivane od jedne četvrtine članova udruge“.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik tog tročlanog tijela Duško Radovanović. Prije usvajanja navedenih izvješća i planova, koji su aklamacijom nazočnih članova potvrđeni, u raspravi je jedan roditelj polaznika škole tambure koja se odvija u okviru tamburaške sekcije iznio i zamjerku radu uprave Društva. Naime, zamjerio je što se među članovima pjevačke sekcije i polaznika škole tambura ne poštuje politika reciprociteta, glede mjesečnog plaćanja voditelja sekcije od strane članova sekcije. Na tu zamjerku Pifat je odgovorio kako će primjedba biti razmotrena na prvom sastanku Upravnog odbora. (R. H.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima