Godišnji koncert HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca

Objavljeno: 22.12.2014. Pregleda: 37

God koncert Tomislav Golubinci2014-1Godišnji koncert Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Tomislav“ iz Golubinaca održan je 20. prosinca 2014. godine, u dvorani Kulturnog centra u Staroj Pazovi. Dvosatni program ispunjen je plesom i pjesmom koje su publici, te večeri, izveli svi članovi tamburaške i folklorne sekcije, kao i pjevačka skupina hrvatskog društva iz Golubinaca. Gosti zbora „Odjek“ Zajednice Hrvata Zemuna „Knjižnica i čitaonica Ilija Okrugić“ pridružili su se domaćinima i pobrali pljesak publike.

Tamburaška sekcija „Tomislava“ dobitnik je više priznanja s različitih razina natjecanja – od općinskog do republičkog: „Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli ove godine, isto tako što smo u našim sekcijama uspjeli okupiti veliki broj mladih ljudi. Svojim radom pokazali smo da smo postali otvoreno društvo, kod nas dolaze ne samo članovi iz Golubinaca, nego i okolnih mjesta koji vole pjevati i svirati. Ponosni smo na djecu iz tamburaške sekcije. Oni su danas prvaci Vojvodine i Srbije, a kvalificirali su se i za međunarodni festival za koji nam trebaju veća sredstva što ćemo se truditi osigurati, kako bi otputovali ili u Moskvu ili Belgiju. Trenutno su nam u toku završni radovi na izgradnji pastoralnog centra gdje će se nalaziti i prostorije društva, gdje ćemo imati mnogo bolje uvjete za rad, a vjerujem da ćemo u njima oživjeti i rad dramske sekcije“, rekao je Zlatko Ćaćić, predsjednik HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca.

HKPD „Tomislav“ iz Golubinaca 2014. godine slavi i 12 godina svog uspješnog rada, a, kako je tom prilikom rečeno, sve je počelo 2002. godina na inicijativu i potporu tadašnjeg župnika u Golubincima Joze Duspare i uz entuzijazam nekolicine Golubinčana.

 Uspješna suradnja društva iz Golubinaca i ZHZ „Knjižnica i čitaonica Ilija Okrugić“ iz Zemuna traje već godinama, pa je godišnji koncert bila prilika da se predstave i članovi tog društva. Te večeri predstavili su se i najmlađi članovi tamburaškog orkestra koji su svojim vrijednim radom uz pomoć svoje umjetničke voditeljice i pod dirigentskom palicom Dubravke Ćaćić, postigli zavidne rezultate na mnogim natjecanjima.

God koncert Tomislav Golubinci2014-2„U tamburaškom orkestru uglavnom sviraju djeca mlađeg uzrasta, koji pohađaju osnovnu školu. Poslije dvije godine svog rada, postigli su zavidne rezultate na općinskom natjecanju, a potom i na republičkom, gdje su također osvojili prvu nagradu. Trudimo se njegovati kako klasičnu tako i narodnu muziku i drago mi je što imamo dosta solista, kao i pjevačku skupinu i svi skupa vrijedno radimo“, rekla je Dubravka Ćaćić dirigentica tamburaškog orkestra.

Ugođaj je bio prekrasan i gosti su zaista te večeri mogli uživati u prelijepim skladbama solista uz pratnju tamburaškog orkestra i folklorne skupine uz zvuke neizbježne tambure, kao i izvedbi gostiju iz Zemuna.

Tekst i fotografije: Hrvatska riječ (S. Darabašić)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima