Godišnja skupština HKC-a „Bunjevačko kolo" iz Subotice

Objavljeno: 03.08.2021. Pregleda: 46

skupštinaLazar Cvijin, koji je tu dužnost obnašao i u ranijem mandatu, novi je predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, odlučeno je u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine, na godišnjoj skupštini te udruge. Osim njega, novi upravni odbor činit će dosadašnji članovi toga tijela: Pavle Kujundžić, Denis Lipozenčić, Dajana Šimić, Tanja Dulić, Antun Kozma, Željka Vukov, Ivica Tumbas te tri nova člana: Svetislav Milanković, Ivica Ivanković Radak i Marinko Katić. U nadzorni odbor izabrani su: Miroslav Doko (predsjednik), Mirko Ostrogonac i Suzana Vukov. 

Usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju od prošle skupštine, izvješće nadzornog odbora i završni račun za 2020. godinu, kao i plan rada i proračun za 2021. godinu. Kako je istaknuto, financijsko poslovanje je u 2020. godini bilo pozitivno, s prihodovne strane ostvareno je 8 milijuna dinara, a s rashodovne 7,63 milijuna. Sve odluke usvojene su jednoglasno, što, kako se moglo čuti, pokazuje zajedništvo unutar Centra.  
„U protekle četiri godine uspjeli smo konsolidirati rad Centra u svakom pogledu, i što se tiče financija koje su skoro uvijek problem u udrugama kulture, ali i glede članstva, voditelja i rada sekcija. Danas je izabrano novo vodstvo koje je vodstvo kontinuiteta. Uprava je tu da stvori uvjete, a HKC najviše ovisi od svojih članova, voditelja sekcija, od ljudi koji se žele na ovakav način, dakle uz puno ljubavi, baviti kulturom. Radit ćemo na daljnjem snaženju sekcija, kojih je trenutačno pet, odnosno šest unutar Centra. Prostora za rad ima, svake godine se pojavi neka nova ideja. Mislimo da su perspektive lijepe, to stvara i dodatne obveze, zato smo angažirani i u investicijskom dijelu, otvorili smo novi prostor – Klub mladih. Imamo sad ukupno četiri prostora, gotovo da nema dana kada je Kolo prazno. Optimist sam, moj optimizam počiva najviše na mladima, na njihovom entuzijazmu i trudit ćemo se dati im još više prilike i šanse da mogu još bolje raditi", izjavio je Lazar Cvijin nakon skupštine.
Glede planova za ovu godinu, Cvijin je kazao: 
„Sada slijede brojna gostovanja. Naš Folklorni odjel smo uspjeli očuvati u potpunosti, veliki je broj poziva za gostovanja. Što se tiče manifestacija, imamo partnerski odnos s UBH-om Dužijanca, dio posla oko organiziranja i održavanja Dužijance pripast će nama. To će biti važan posao, da ta manifestacija ponovno zasija u punom sjaju, nakon prošle godine koja je bila obilježena koronom. Čeka nas izložba djela nastalih na prošlogodišnjoj koloniji Bunarić, pa slijedi novi saziv iste. Slijedit će Festival tradicijskog pjevanja, pa naša nova manifestacija – dramski festival Drim fest. Naravno, i naš godišnji koncert. Planiramo i događanja u našem novom prostoru Klubu mladih".
Hrvatski kulturni centar ima oko 500 članova, uključujući i 114 članova Skupštine. Djeluje u više odjela/sekcija, a to su: Folklorni, Dramski, Likovni, Ženska pjevačka skupina Prelje, Odjel za istraživanje i izučavanje tradicijske baštine, Orkestar i Književno-teatarski kružok. Kako se na skupštini moglo čuti, u planu je reaktiviranje Dječje dramske sekcije.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima