Godišnja skupština HKD-a „Šid“

Objavljeno: 04.03.2016. Pregleda: 32

God skupstina Sid2016Na godišnjoj skupštini Hrvatskog kulturnog društva Šid, koja je održana 24. veljače 2016. godine u prostorijama udruge, ocijenjeno da je protekla godina bila u znaku brojnih uspješnih nastupa. Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik HKD-a Šid Josip Pavlović, u protekloj godini Društvo je imalo ukupno 31 nastup, a organizirane su i različite vrste drugih aktivnosti. Na skupštini je usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu.

Kako je tijekom izlaganja istaknula blagajnica HKD-a Šid Marija Vulić – Pavlović sva novčana sredstva koja su stigla na račun Društva su sredstva izvršena od uplate po natječaju i od donatora. Sva sredstva su kroz proteklo razdoblje trošena namjenski za nabavu materijala za narodne nošnje i troškove po drugim osnovama.

U sljedećoj godini HKD Šid će se oslanjati na donacije, uplate iz općinskog proračuna koje Društvu po zakonu pripadaju i na uplate članova iz članarine. Sama činjenica da Društvo djeluje i radi u vrlo skromnim uvjetima što se tiče prostora u okviru crkve Presvetog srca Isusovog, kao i skromnih novčanih sredstava koje dobiva od društveno-političke zajednice i institucija, ono još više dobiva na značaju ali i ukazuje na potrebu da se u budućnosti pronađe adekvatniji prostor trajnog rješenja.

„Unatoč svim ovim problemima, entuzijazam je nešto što nas održava. Kao posebnu aktivnost u protekloj godini bih izdvojio književnu večer posvećenu Isi Velikanoviću koju je inicirao Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, kao i likovnu koloniju koja je poprimila međunarodni karakter. Što se tiče planova za ovu godinu, nastavit ćemo i dalje predstavljati se široj društvenoj zajednici, održavati naše tradicionalne manifestacije, a postoje nagovještaji da bismo mogli gostovati i u Njemačkoj, ukoliko nam to budu financijska sredstva dozvoljavala“, istaknuo je Pavlović.

Kao jedan od važnih radova, nakon kojih bi se svakako olakšao rad članovima ove udruge, jest nastavak radova na izgradnji bine u župnom dvorištu. Otvorena bina je izgrađena tijekom prošle godine, a preostalo je natkrivanje s metalnom konstrukcijom i limenim krovom. Kako je izjavio Pavlović, sredstva za tu namjenu su djelomice osigurana od veleposlanstva Republike Hrvatske i općine Šid.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima