Godišnja skupština HKPD „Jelačić“ iz Petrovaradina

Objavljeno: 07.05.2019. Pregleda: 37

Jelacic logoGodišnja skupština HKPD-a Jelačić održana je 23. ožujka 2019. godine u dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Petrovaradinu. Bila je to prigoda da se članovi Društva (sudjelovalo je njih pedesetak) osvrnu na prošlogodišnji rad, te da utvrde planove za tekuću godinu, koji su, po riječima predsjednika udruge Petra Pifata, vrlo dinamični.

„U usvojenom planu, koji ćemo nastojati realizirati do proljeća iduće godine, nalaze se 33 aktivnosti. Među njima su aktivnosti (spomendani, manifestacije, koncerti) koje naša udruga organizira, većinu njih redovito svake godine. Tu su i gostovanja, kao i ugošćavanja zborova i kulturnih udruga iz Hrvatske s kojima surađujemo: iz Đakova, Požege, Županje i Istre. Planiramo da osuvremenimo nastupe naših zborova i ansambala kupovinom potrebne opreme, te da obnovimo suradnju s udrugama u Hrvatskoj s kojima smo započeli surađivati. U svibnju nas čeka dvodnevna konferencija Kulturni profil spomen-doma bana Jelačića, a plan nam je da tiskamo publikaciju o rodoslovljima petrovaradinskih hrvatskih obitelji, koju je pripremio naš pokojni član Davor Martinčić. Nadamo se da ćemo moći završiti i vodič za destinacije baštine Hrvata katolika u Petrovaradinu i okolici“, kaže Pifat.
Dodijeljene su 32 svečane zahvalnice članovima pjevačkoga zbora za njihovo višegodišnje sudjelovanje u radu zbora, a povodom nedavne proslave obljetnice Udruge.
„Zadovoljan sam ocjenom Skupštine da je Društvo i u protekloj godini radilo ambiciozno, s gotovo 30 aktivnosti. Ocjena je da imamo kapaciteta u ljudstvu, ali da ga treba još osnaživati, uključivanjem novih osoba, te da je rad Petrovaradionice nešto na što možemo biti najponosniji. Društvo zbog svoga ambicioznoga rada, a radi postizanja kvalitete, ima redovite mjesečne troškove, što zahtijeva neprekidno osiguravanje financijskih sredstava za rad i uvjete za rad koji su i dalje teško podnošljivi, pa se stalno pribjegava raznim alternativama. Finacijska potpora Društvu sa svih razina vlasti u Srbiji kao i iz matične domovine bila je, zaključili smo, dosta dobra“, sumirao je zaključke skupštine Pifat.

Izvor: Hrvatska riječ (M. T.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima