Godišnja skupština HLU „CroArt“ iz Subotice

Objavljeno: 26.02.2016. Pregleda: 36

God skupstina CroArt2016 1 mProtekla godina je za Hrvatsku likovnu udrugu CroArt iz Subotice bila uspješna budući da su realizirane sve planirane aktivnosti u punom obujmu, ocijenjeno je na godišnjoj skupštini te udruge održanoj 17. veljače 2016. godine, u Domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Na skupštini je usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2015., koje je podnio predsjednik udruge Josip Horvat. Svoje pozitivno mišljenje na rad u protekloj godini dao je i Nadzorni odbor. Najavljeni su i planovi za 2016. godinu. U prvom redu to je najveći projekt udruge, međunarodna Umjetnička kolonija Stipan Šabić, odnosno organiziranje njezinog petog saziva, zatim priređivanje likovne kolonije Panon u Subotici te sudjelovanje i suorganizacija likovne kolonije Panon u Belišću (Hrvatska).

Horvat je najavio i sudjelovanje članova na likovnim kolonijama i manifestacijama u organizaciji hrvatskih udruga u zemlji i inozemstvu (Mađarska, Hrvatska, BiH), kao i na jednodnevnim likovnim kolonijama u suradnji s crkvenim župama, pojedincima i sponzorima Udruge. Glede izlagačkih aktivnosti, najavljena je retrospektivna izložba djela nastalih na dosadašnjih pet saziva Umjetničke kolonije Stipan Šabić koja će biti priređena za Noć muzeja, te u prosincu skupna izložba članova CroArta. I ove se godine planira obilazak i posjet muzejima i galerijama u zemlji i inozemstvu, što će, kako ističe Horvat, ovisiti o financijskim mogućnostima članstva.

„Tu su i druge aktivnosti vezane za kulturna događanja u hrvatskoj zajednici u Vojvodini u cilju promicanja likovne kulture, širenja članstva, te prezentacije njihovog umjetničkog stvaralaštva“, dodao je on.

God skupstina CroArt2016 2 mHorvat je informirao članstvo o tijeku inicijative CroArta za postavljanje spomen-ploče slikaru Stipanu Šabiću na ulaz Osnovne škole Matija Gubec u Tavankutu. „Povjerenstvo za podizanje i održavanje javnih spomenika Grada Subotice prihvatilo je naš prijedlog i donijelo pozitivnu odluku u svezi s postavljanjem spomen-ploče. Povjerenstvo je tu odluku proslijedilo Skupštini grada na daljnju proceduru. Nadamo se pozitivnoj odluci Skupštine, te nam predstoje ostale aktivnosti na realizaciji naše inicijative“, kazao je Horvat.

Skupštini je prisustvovalo 20 od ukupno 35 članova Udruge. Gosti skupštine bili su Ivan Ušumović u ime Hrvatskog nacionalnog vijeća, Petar Kuntić u ime DSHV-a i Marinko Miković u ime udruge HAŠK Zrinjski iz Subotice. Članica CroArta, Cilika Dulić Kasiba, je ovom prigodom ispred udruge, predala svoju sliku Petru Kuntić, u znak zahvale za dobru dugogodišnju suradnju CroArta i doskorašnjeg predsjednika DSHV-a.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima