Godišnja skupština KUD-a Hrvata „Bodrog“ u Monoštoru

Objavljeno: 06.02.2016. Pregleda: 43

God skupstina Bodrog2016U Monoštoru je 29. siječnja 2016. godine održana godišnja skupština KUD-a Hrvata Bodrog. Članovi Udruge čuli su izvješće o radu u protekloj godini, te financijsko izvješće, ali i nekoliko novina kada je riječ o ovogodišnjim manifestacijama. Kako se čulo iz izvješća o radu, koje je podnijela dopredsjednica Anita Đipanov, Udruga je prošle godine imala veliki broj programa i gostovanja, a posebno je aktivna bila pjevačka skupina Kraljice Bodroga. Članice pjevačke skupine imale su čak 27 nastupa, među njima su brojna gostovanja u Hrvatskoj, primjerice karmelićanskom samostanu u Đakovačkoj Breznici, na Pasionskoj baštini u Zagrebu, u župi Presvetog Trojstva na Grudi... Kraljice Bodroga nastupile su i u emisijama osječkih televizija.

Muška pjevačka skupina Bodroški bećari postoji nekoliko mjeseci, a javnih nastupa bilo je osam. Brojem nastupa, a bilo ih je 16, može se pohvaliti i dječja skupina. A ono čime se mogu pohvaliti svi u Bodrogu je najmlađa skupina, koja okuplja djecu u dobi od četiri do sedam godina i koje vodi Sonja Periškić. Do sada su se na pozornici predstavili dva puta. Udruga je u protekloj godini održala svoje redovite manifestacije, a poslije nekoliko godina pauze, i godišnji koncert. Kako je istaknuto na godišnjoj skupštini značajna je bila suradnja s Marijom Šeremešić i Udrugom građana Urbani Šokci iz Sombora.

Za funkcioniranje Udruge, odlaske na gostovanja, organiziranje programa neophodan je novac. Kako je rekao predsjednik Željko Šeremešić za sve što je urađeno u 2015. godini Bodrog je od Veleposlanstva Republike Hrvatske, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i HNV-a dobio 294.000 dinara. Najviše novca, 224.000 dinara dobiveno je od Veleposlanstva.

Kako je najavljeno na godišnjoj skupštini godišnji koncert će, umjesto pri kraju godine, ove godine biti u svibnju. Nadaju se Monoštorci i gostima, točnije uzvratnom posjetu, iz Osojnika (kraj Dubrovnika).

Predsjedništvo koje će ubuduće voditi udrugu uglavnom je, s malim promjenama, ostalo isto. Osim Željka Šeremešića i Anite Đipanov članovi su Biljana Đipanov, Davor Francuz, Sonja Periškić, Petar Pašić, Marko Čizmar, Marija Kaplar i Marija Leka.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima