Godišnji koncert folklornog odjela HKPD-a „Matija Gubec“ u Tavankutu

Objavljeno: 27.11.2015. Pregleda: 28

God koncert folk HKPDGubecTA2015 1Na blagdan Krista Kralja uprava i članstvo HKPD-a Matija Gubec prisjeća se svojih prethodnika. Tako je 22. studenoga 2015. godine nekoliko članova u narodnoj nošnji zajedno s aktualnim predsjedništvom prisustvovalo euharistijskom slavlju koje je predvodio tavankutski župnik Franjo Ivanković. Poslije svete mise posjetili su počivališta osnivača Društva Ivana Prćića Gospodara, Vince Dulića, Anice Balažević te Jasne Balažević.

God koncert folk HKPDGubecTA2015 2U večernjim satima Društvo je održalo godišnji koncert folklornog odjela u sportskoj dvorani mjesne osnovne škole. U prepunoj dvorani posjetitelji su pratili dvosatni program koji su priredile tri folklorne sekcije s oko sto sudionika. Osim folkloraša i tamburaša, u programu je sudjelovao i narodni orkestar Rubato pod ravnanjem Tomislava Orčića.

Tijekom programa na sceni su se izmjenjivali bunjevački, mađarski, vlaški, banatski, lički, kaštelanski i šokački plesovi, te koreografija Dužijanca, koja je na smotri folklora u njemačkom gradu Filderstadtu nagrađena prvim mjestom kao najbolja koreografija. Na samom početku programa gostima su se obratili generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, te ravnatelj Crvenog križa iz Zagreba Petar Penava.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima