Gostovanje HKUPD „Stanislav Preprek“ u Hrvatskoj

Objavljeno: 05.09.2016. Pregleda: 39

gostovanje stanislava prepreka 2Osmero članica pjevačke skupine HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada: Slađana Varićak, Zora Jakovljev, Erna Šumec, Vesna Aršinov, Ivanka Horvatić, Gordana Rašić, Vida Stojšić i Ana Marija Kaluđerović, kao i tri člana iz orkestra koji ih prate: Dobrivoj Janković na klarinetu, Svetozar Popov na harmonici te Goran Filipović na gitari, sudjelovali su na III Music Festival Summer in Adria (festival Ljeto na Jadranu), koji je održan od 13. do 16. kolovoza u Hrvatskoj na više lokacija: Crikvenici, Senju i Novom Vinodolskom.

Organizator ovog festivala je Europska Asocijacija Festivala Folklora (EAFF).

„Nastupe smo imali u prelijepom ambijentu Crikvenice i Senja uz veliki broj posjetitelja. Svojom pjesmom uveličali smo ovogodišnji glazbeno folklorni festival podarivši ljudima sa svih strana svijeta ljepotu hrvatske izvorne glazbe i pjesme donijete iz Vojvodine. Posjetitelji su nas bogato nagrađivali pljeskom za sve vrijeme izvođenja programa, a i kasnije su nam otvoreno iskazivali svoje oduševljenje“, navodi predsjednica glazbeno-pjevačke sekcije HKUPD-a Stanislav Preprek Ana Marija Kaluđerović.

Novosađani su na festivalu sudjelovali s još dvanaest grupa iz devet zemalja Europe. Nakon trodnevnog sudjelovanja na III Music Festival Summer in Adria započeo je i njihov neslužbeni dio boravka na moru. Svakodnevno su išli na različite destinacije, a posebno ih je radovao posjet otoku Krku, gradu Krku i tamošnjem Karmelićanskom samostanu.

„Gostoprimstvo, ljepota prirode samog otoka i mjesta te čistoća mora bila je za sve nas fascinantna. Ugodnom osjećaju doprinijela je i naša draga Maja, inače Novosađanka, koja je bila naš vodič“, navodi Kaluđerović.

Članovi Prepreka su posjetili i Vrbnik, mjesto poznato po najužoj ulici na svijetu, sorti vina žlahtini i čuvenoj pjesmi Vrbniče nad morem, visoka planino.

 

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima