HKPUD „Stanislav Preprek“ gostovao u Ljubi

Objavljeno: 17.06.2016. Pregleda: 33

HKPUD Preprek Ljuba2016Članovi HKPUD Stanislav Preprek iz Novog Sada bili su 11. lipnja 2016. godine gosti HKD Ljuba. Mještanima ovog malog mjesta predstavili su se svojim programom, izvođenjem skladbi svog zbora i poezijom pjesnika, članova literarne sekcije te hrvatske udruge. Kako ističu, želja im je uspostaviti i produbiti suradnju s hrvatskim udrugama u Vojvodini.

„Poslali smo e-mailove na nekoliko adresa hrvatskih udruga. Ljubljani su bili prvi koji su nas prihvatili. Želja nam je da se s našim programom predstavimo i u ostalim mjestima kako u Srijemu tako i u Bačkoj. Ovo je ujedno prigoda i da se čuje za nas, da mi postojimo u Novom Sadu, da aktivno djelujemo i da proširimo naše članstvo. Danas smo sa nama poveli jednog od naših najmlađih članova – djevojčicu članicu naše literarne sekcije i nadam se da će mlađih biti mnogo više“ ističe predsjednica Prepreka Ivanka Horvatić.

Mještani Ljube i članovi HKUD-a Ljuba s radošću su se odazvali pozivu hrvatske udruge iz Novog Sada: „Mi smo uvijek otvoreni za svaku vrstu suradnje sa svim kulturnim udrugama. Drago mi je što smo bili u mogućnosti ugostiti naše drage prijatelje iz Novog Sada i omogućiti im da se svojim programom predstave u našem mjestu“, istaknula je dopredsjednica HKD-a Ljuba Željka Donković. Tijekom posjeta gosti iz Novog Sada posjetili su i katoličku crkvu u selu nakon čega su se predstavili gledateljstvu u Domu kulture u Ljubi.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

 

Obaveštenje o kolačićima