Izabrano novo vodstvo HKD-a „Šid“

Objavljeno: 14.08.2014. Pregleda: 40

sid-logoNa izbornoj sjednici Skupštine Hrvatskog kulturnog društva „Šid“, koja je održana 4. kolovoza 2014. godine, izabrano je novo vodstvo hrvatske udruge u Šidu. Poslije četverogodišnjeg mandata dosadašnjeg predsjednika Josipa Hodaka, imenovan je novi predsjednik udruge Josip Pavlović. Umjesto dosadašnjih sedam članova Upravnog odbora, imenovano je 11 članova i to: Josip Pavlović kao predsjednik, Pavle Sklenar kao potpredsjednik, Marija Pavlović, Sonja Đuđar-Katić, Željko Panjik, Zoran Menđan, Stjepan Puhalo, Josip Hodak, Violeta Colner, Goran Žeravica i Slavko Sklenar.

Skupstina HKD Sid2014Članovi HKD-a „Šid“ usvojili su i izvješće o radu Upravnog odbora udruge za razdoblje od 11. lipnja 2010. do 3. kolovoza 2014. godine, kao i financijsko izvješće o poslovanju udruge za prošlu godinu.

Blagajnica udruge Marija Pavlović Vulić istaknula je da su sva sredstva koja su uplaćena na račun udruge donacije koje su uplaćivane od strane HNV-a, Veleposlanstva Republike Hrvatske, iz općinskog proračuna, i od strane ZZ „Graničar“ iz Šida. I u narednom periodu društvo će se oslanjati na donacije, uplate iz općinskog proračuna i uplate članarine.

Novom vodstvu predano je na raspolaganje 83.050,98 dinara. Imenovan je novi predsjednik Nadzornog odbora Tomislav Šeremet. Usvojen je plan i program rada za naredno razdoblje, a kako je istaknuo novi predsjednik udruge Josip Pavlović, očekivanja su da će udruga nastaviti uspješno raditi.

Tekst: S. D.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima