Izložba slika s prvog saziva umjetničke kolonije „Stipan Šabić“

Objavljeno: 04.05.2012. Pregleda: 48

izlozba kolonije sabic 2012-1U Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici u prvoj polovici mjeseca travnja 2012. godine upriličena je izložba slika nastalih na prošlogodišnjem, prvom sazivu međunarodne umjetničke kolonije „Stipan Šabić". Organizator ove kolonije, koja nosi ime subotičkog likovnog pedagoga, umjetnika i kulturnog djelatnika, Hrvatska je likovna udruga „2Cro Art". Na izložbi je predstavljeno 25 djela petnaestero sudionika ove kolonije koja se održavala na salašu Paje Đuraševića nadomak Subotice.

Ispred organizatora kolonije nazočne je na otvorenju izložbe pozdravio predsjednik HLU „Cro Art" Josip Horvat, a izložbu je otvorila povjesničarka umjetnosti i stručna suradnica spomenute udruge Ljubica Vuković-Dulić. Prema njezinim riječima, istaknuto mjesto u radu ove kolonije, uz već potvrđene autore, imaju mladi likovni stvaraoci koji su tek izašli s visokih škola i akademija i koji cijelom događaju daju novi umjetnički impuls.

izlozba kolonije sabic 2012-2„Nadam se da će voditelji ove kolonije voditi brigu o opstanku, ali i prezentaciji zbirke nastalih slika. Također se nadam da je pred ovom kolonijom još mnogo stvaralački uspješnih godina i da će se ona potvrditi publici zainteresiranoj za njezin rad", rekla je Ljubica Vuković-Dulić.

Autori čija su djela zastupljena na izložbi su Goran Kujundžić iz Osijeka, Josip Ago Skenderović iz Pariza (Francuska), Miladin Đukanović Bajo iz Zrenjanina, Zdenko Radovanović iz Ivanovca (Hrvatska), Ferencz Takács iz Pečuha (Mađarska), te subotički autori Sándor Kerekes, Đuro Maravić, György Boros, Lea Vidaković, Vanja Subotić, Tanja Uverić, Sergej Radulović, Hunor Gyurkovics, Antun Rudinski i Károly Terteli.

Prigodom otvorenja nastupila je vokalna solistica Antonija Piuković u glasovirskoj pratnji Nele Skenderović.

Ovogodišnji, drugi po redu, saziv kolonije „Stipan Šabić", prema najavama organizatora, bit će održan na istom mjestu u drugoj polovici kolovoza.

Tekst: Davor Bašić Palković
Fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima