Izvlačenjem nagrada završen kviz „Čitam i skitam“

Objavljeno: 08.04.2016. Pregleda: 40

Nagrade Citam skitam2016 1Izvlačenjem nagrada, koje je obavljeno 1. travnja 2016. godine u čitaonici Gradske knjižnice u Subotici, završen je kviz za poticanje čitanja Čitam i skitam, te je istodobno i proslavljen Međunarodni dan knjige za djecu te rođendan Hansa Christiana Andersena koji se u cijelom svijetu obilježava 2. travnja. Djeci koja su čitala knjige podijeljene su 273 nagrade.

Nagrade Citam skitam2016 2Tijekom trajanja kviza, tijekom veljače i ožujka, u kvizu je sudjelovalo blizu 1.000 djece koja su na preporuku knjižnice čitali ulomke Carla Collodija, Johanne Spyri, Rudyarda Kiplinga i Sunčane Škrinjarić te potom popunili on-line upitnik na mrežnoj stranici knjižnice.

Na završnoj manifestaciji kviza, nakon kraćeg programa u kojem su sudjelovali članovi zbora nižih odjela OŠ Ivan Milutinović iz Subotice, te članovi Plesnog studija Larisa uslijedilo je izvlačenje čak 273 nagrade. Rekordan broj sudionika zahtijevao je i rekordni broj nagrada koje su organizatori osigurali posredstvom brojnih prijatelja knjige i čitanja. Glavna nagrada je bila bicikl, a dodijeljeno je i 35 jednodnevnih ekskurzija jer i sam naslov kviza kaže Čitam i skitam. Bilo je tu i mnogo drugih vrijednih nagrada kao usb memorije, trenirke i sportska odjeća, školski pribor, knjige, računalna oprema, paketi slatkiša, grickalica, sokova, ulaznice za 3D kino, Dječje kazalište, ZOO vrt...

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima