Jesenska izložba Likovnog odjela HKC „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 07.11.2014. Pregleda: 38

Jesenska izlozbaHKC2014Likovni odjel HKC-a „Bunjevačko kolo“ iz Subotice priredio je tradicionalnu Jesensku izložbu slika svojih članova koja su se od 21. do 27. listopada 2014. godine mogla pogledati u galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici. Ova izložba predstavlja presjek rada popularno zvanih „likovnjaka“ tijekom godine koji je uključivao i aktivnosti poput sudjelovanja na likovnim susretima i kolonijama u zemlji i inozemstvu. Postav izložbe činilo je 40 djela 21 autora, različitih tema i tehnika, ali i stilskih pristupa realizaciji slike.

Izložbu je otvorio Mato Groznica, podtajnik Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. „Očigledno je da za umjetnost još uvijek ima zainteresiranih – ne samo vas koji stvarate, već i nas koji smo došli pružiti vam potporu. Osim toga što svjedočite potrebu da umjetnost bude dio naših života, svih ovih godina svjedočite i živu aktivnost HKC-a ‘Bunjevačko kolo’, što je značajno s aspekta očuvanja identiteta jedne nacionalne zajednice. Također sam impresioniran i da ova zajednica, u tom smislu, nije zatvorena. Osim Hrvata ovdje ima i autora drugih nacionalnosti što nam govori da ovdje imamo multikulturalnost i interkulturalnost na djelu“, kazao je Mato Groznica.

U okviru otvorenja izložbe nastupili su recitatori Petar Pećerić i Davorin Horvacki, a za glazbenu podlogu bio je zadužen flamenko duo u sastavu: gitarist Robert Đivanović i vokalna solistica Antonija Piuković.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima