Jesenski koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

Objavljeno: 15.11.2012. Pregleda: 41

STO-koncert2012Subotički tamburaški orkestar uvijek okupi i razveseli svoju vjernu publiku, što je potvrdio i ovogodišnji jesenski, repertoarski veoma raznolik koncert STO-a, održan 31. listopada 2012. godine, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici.

Koncert je otvorio Subotički tamburaški kvartet s numerom „Primi rakontri““, a nakon toga kvartetu se priključila i vokalna solistica Antonija Piuković izvevši pjesme „Zlatni dani“ i „Posljednja i prva ljubav“. Jedan od gostiju koncerta bio je Zvonko Markovinović, odvjetnik i glazbenik iz Sombora koji je nastupio s tri autorske pjesme: „Plovi mjesec“, „U tvome oku“ i „Da je meni ključić mali“, uz pratnju Subotičkog tamburaškog orkestra kojim je ovaj put dirigirala prof. Marijana Crnković.

Veliki tamburaški orkestar STO-a oprobao se u raznim žanrovima, ali je naširoko poznat po izvođenju skladbi klasične glazbe. Ovoga puta predstavili su se s tri nove skladbe u repertoaru: završnim kolom iz opere „Ero s onoga svijeta“ od Jakova Gotovca, „Romansom“ Petra Iljiča Čajkovskog, te Igrom komedijaša iz opere „Prodana nevjesta“ Bedžiha Smetane.

Koncert su zatvorili članovi Požeškog tamburaškog orkestra pod vodstvom Tomislava Galića. Oni njeguju tradicionalnu tamburašku glazbu, no, kako bi ovaj izvorni hrvatski instrument učinili zanimljivijim i mlađim naraštajima, skloni su i tamburaškim interpretacijama popularnih skladbi, pa su tako za Subotičane pripremili interpretaciju ovoljetnog hita „Ai se eu te pego“.

Tekst i fotografija: A. S.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima