Kazalište „Saksib“ iz Županje u HKC-u „Bunjevačko kolo”

Objavljeno: 22.10.2019. Pregleda: 49

kafić kod druga titaKazalište Saksib iz Županje gostovalo je 21. rujna 2019. godine, u HKC-u Bunjevačko kolo u Subotici sa satiričnom komedijom Kafić kod druga Tita. Predstava je rađena po knjizi Zlatana Dorića Kako smo voljeli druga Tita. U predstavi glumi i njezin je redatelj Branko Puhek, ravnatelj kazališta Saksib koji je i predsjednik Sabora amaterskih kazališta Slavonije i Baranje. On ističe kako je to „jedina udruga u Hrvatskoj koja okuplja amaterska kazališta te se ondje međusobno razmjenjuju iskustva, ali i tekstovi”. O početku suradnje s HKC-om Bunjevačko kolo Puhek kaže kako je ona nastala sasvim slučajno, ali kazalište joj je i bilo povod.

„Dramska sekcija Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo gostovala je ove godine u Drenovcima. Došao sam pogledati predstavu, jer me je zanimalo kakva je to predstava koja može držati publiku na mjestu dva i pol sata! Bio sam ugodno iznenađen. Marjan Kiš pripada pučkoj drami i smatram kako on to veoma dobro radi zajedno sa svojom skupinom. Bio sam u Subotici i na premijeri Skupštine na ćoši i pratio sam je sa zanimanjem i tako je dogovorena ova suradnja.”
Branko Puhek kaže kako mu je iznimno drago što je ostvarena ova suradnja između HKC-a Bunjevačko kolo i kazališta Saksib te kako bi volio kada bi se suradnja proširila i na ostale odjele ovoga centra.
Voditelj dramske skupine Centra Marjan Kiš iznimno je zadovoljan dolaskom kazališta Saksib u Suboticu i raduje se nastavku dobre suradnje. On je ujedno najavio gostovanje dramske skupine HKC-a Bunjevačko kolo 11. listopada na 37. Smotri amaterskih kazališta Slavonije i Baranje, koja ove godine nosi naziv Dani Vanje Dracha. Festival se održava u Bošnjacima, rodnom mjestu Vanje Dracha, poznatog hrvatskog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca.
Osim glumaca, i publika može biti zadovoljna ovakvom suradnjom i očekivati i druga gostovanja.

Izvor: Hrvatska riječ (K. D. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima