Književna večer u okviru rada HKD-a „Šid“

Objavljeno: 06.01.2012. Pregleda: 55

Književna večer na kojoj su sudjelovali pjesnici iz Šida, Gibarca i Morovića održana je 15. prosinca 2011. godine, u župnoj kući u Šidu. Ideja održavanja književnih večeri u okviru aktivnosti Hrvatskog kulturnog društva „Šid" potekla je od strane predsjedništva društva kao želja da se prošire aktivnosti kulturnog društva, a uz pomoć novinara Radivoja Lazića, koji je pomogao u organizaciji večeri.

Osmišljeno je da se ovakav oblik okupljanja odvija kvartalno i da se na svakom od njih predstave pjesnici i iz drugih gradova Srijema, pa i šire. Te večeri publici su se predstavili: Đorđe Janjatović, Svetislav Nenadović, Veljko Vučković, Snežana Mihaljević, Darko Kolar, Marija Čikarić i Anica Pinterović. Svatko na svoj način predstavio je zbirku svojih pjesama koje, svaka na svoj način, oslikavaju slike duše i viđenja svijeta i ljudi. Mladi glazbenik Dragan Valentirović, svirajući kompozicije za flautu, doprinio je ljepšem ugođaju na ovom događaju.

Novinar Radivoj Lazić istaknuo je značaj održavanja književnih večeri jer, kako je rekao, u Šidu su rođeni veliki književnici, poput Ise Velikanovića, i mnogih drugih, čija su djela zavrijedila da im se posveti naredna književna večer. Tijekom večeri svoje pjesme predstavila je i Anica Pinterović, koja je nedavno izdala knjigu „Da Gibarac živi", pri čemu je dogovoreno da će na sljedećoj književnoj večeri biti predstavljena njezina knjiga.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima