Mirjana Ana-Maria Piskulić v. d. ravnateljice HMI

Objavljeno: 29.07.2016. Pregleda: 32

Mirjana ana marija piskulic mUpravni odbor Hrvatske matice iseljenika imenovao je na svojoj drugoj sjednici, održanoj 14. srpnja 2016. godine profesoricu Mirjanu Anu-Mariu Piskulić vršiteljicom dužnosti ravnateljice te institucije. Naime, dosadašnjem ravnatelju HMI mr. sc. Marinu Knezoviću 16. srpnja 2016. istekao je četverogodišnji mandat.

„Preuzimanjem ovakve odgovornosti prvo se podrazumijeva detaljan uvid u cjelokupno stanje. Također, tijekom ljeta Matica ima najviše programa, tako da će biti dosta posla. U sljedećem razdoblju voljela bih da pojačamo komunikaciju s iseljeničkim udrugama i pojedincima“, rekla je gđa Piskulić za portal Moja Hrvatska.

Mirjana Ana-Maria Piskulić rođena je 1958. godine u Južnoafričkoj Republici kao dijete iseljenika. U Zadar se s obitelji seli 1969. godine. Diplomirala je studij logopedije i fonetike na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon prvog radnog iskustva u SUVAG-u, godine 1991., nastavlja raditi u Hrvatskoj matici iseljenika. Potom je devet godina provela u diplomaciji kao ugovorni diplomat, od početka 2015. kao prva tajnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri, a od 2008. do 2013. je bila generalna konzulica u Sydneyju.

Početkom 2014. godine vraća se u HMI i postaje rukovoditeljica Odjela za informiranje iseljeništva. Surađuje u uspostavljanju vrlo uspješnog Večernjakova portala za iseljeništvo Moja Hrvatska u kojem redovito objavljuje tekstove.

Nove članove Upravnog odbora Matice početkom lipnja imenovala je hrvatska Vlada. Upravni odbor HMI čine predsjednik Milan Kovač i članovi Hrvoje Hitrec, dr. sc. Vjekoslav Jeleč, Đuro Vidmarović i prof. Lada Kanajet – Šimić.

Izvor: Hrvatska riječ

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima