Mons. Fabijan Svalina imenovan biskupom koadjutorom Srijemske biskupije s posebnim ovlastima

Objavljeno: 08.10.2021. Pregleda: 53

Fabijan SvalinaU četvrtak, 7. listopada 2021., u prostorijama rimokatoličke župe Sveti Dimitrije, đakon i  mučenik, točno u 12.00 sati započela je molitva Anđeo Gospodnji koju je predmolio msgr. Đuro Gašparović, srijemski biskup, u zajedništvu sa svećenicima koji su na službi u Srijemskoj biskupiji. Nakon molitve, msgr. Đuro Gašparović je pročitao proglas o proglašenju mons. Fabijana Svaline za biskupa koadjutora s posebnim ovlastima u Srijemskoj biskupiji, kako je priopćila Apostolska Nuncijatura u Republici Srbiji.

Apostolska nuncijatura u Republici Srbiji ima čast obavijestiti Vas da je Sveti Otac Franjo imenovao biskupom koadjutorom s posebnim ovlastima u Srijemskoj biskupiji vlč. mons. Fabijana Svalinu, svećenika Đakovačko–osječke nadbiskupije.

Vijest o imenovanjima objavljena je u Srijemskoj biskupiji, u Srijemskoj Mitrovici, 7. listopada 2021. godine u 12.00 sati. Istovremeno je imenovanje objavljeno u Rimu, u Apostolskoj Nuncijaturi u Hrvatskoj i u Đakovačko–osječkoj nadbiskupiji.

Objavu i obraćanje biskupa Đure Gašparovića te životopis mons. Fabijana Svaline možete pročitati u opširnijoj vijesti na internet stranici Sijemske biskupije.

Tekst: Tiskovni ured Srijemske biskupije

Fotografije:Tiskovni ured Srijemske biskupije/Dario Zürchauer/Marin Škarica

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima