Nova kazališna predstava u HKUD-u „Vladimir Nazor“

Objavljeno: 02.10.2013. Pregleda: 44

NazorSO nova predstava2013Dramska sekcija HKUD-a „Vladimir Nazor“ od početka rujna 2013. godine radi na pripremama nove kazališne predstave. Riječ je o nadogradnji kratkog skeča „Apartman“, koji je prije nekoliko godina pripremljen za obilježavanje godišnjice društva. Jolika Raič napisala je uvodni tekst, koji zapravo uvodi u dogodovštine mladenaca u apartmanu u kome su trebali provesti medeni mjesec.

„U tom dijelu koji smo dodali provodadžinica ugovara brak između Alojza i Micike, a Alojzov motiv za ženidbu, koja mu nije prva, je dobar miraz. Naravno, praznih ruku nije ostala ni provodadžinica koja je svoj dio tražila i od Micikinih roditelja i od Alojza. Brak je i ugovoren i tu se završava taj dio koji smo dodali“, kaže Jolika Raič.

U drugom činu, zapravo skeču „Apartman“, mladenci odlaze u apartman, a u komičnom dijalogu u kome važnu ulogu imaju i tanjuri koji sa zida padaju kada se izgovori laž, Micika shvaća da je Alojz zapravo i ne voli i da ju je uzeo samo zbog miraza.

U ovoj komediji igraju Klara Oberman, Zvonimir Lukač, Jolika Raič, Antun Kovač, Tanja Bošnjak i Marija Radoš.

Pročelnik Dramske sekcije Zvonimir Lukač kaže da su se i ovoga puta odlučili za komediju, jer je to ono što publika najviše voli. Premijera je najavljena za kraj listopada 2013. godine, kada će HKUD „Vladimir Nazor“ biti domaćin IV. međunarodne smotre amaterskih dramskih društava.

Tekst i fotografija: Z. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima