Nova predstava HBKUD-a „ Lemeš“

Objavljeno: 26.11.2019. Pregleda: 34

lemešFestival kazališnih amatera, IX. Memorijal Antuna Aladžića u Lemešu, zatvorili su domaćini iz HBKUD-a Lemeš premijerom svoje nove predstave Neću da budem idiot. Pitka i komična priča koja karikira našu stvarnost s elemantima vodvilja nasmijala je gledatelje, koji su predstavu pratili pljeskom i smijehom. Komad su iznijeli iskusni glumci Kristijan Kovač i Ilija Ezgeta, koji su bili i glumci i redatelji. 

„Radili smo na ovoj predstavi oko mjesec i pol dana, bile su to svakodnevne probe. Zadovoljni smo odazivom gledatelja, i sami smo se potrudili pozvati ljude da dođu i pogledaju predstavu. Premijera je prošla i sada razmišljamo dalje. Poziva za gostovanje ima – iz Tuzle, Belog Manastira, Krasice u okolici Rijeke, a što ćemo zbog svojih obveza moći realizirati, vidjet ćemo“, kaže Ilija Ezgeta.
On se ovoga puta našao u ulozi Marka, čovjeka s pogrešnom identifikacijom, nasuprot Grgi (Kristijan Kovač) koji je bio u nametnutoj ulozi zamijenjenih osobnih identiteta. 
„Nije mi bilo teško „ući“ u ovu ulogu. Osim Grge, ja sam tu u još nekoliko nametnutih likova, ali sve je to igra, komedija, što meni osobno paše“, kaže Kovač.
Uz Kovača i Ezgetu u završnim scenama na pozornici se pojavljuje i Marija Bagi. Njezin ulazak na pozornicu zapravo je i rasplet cijele priče. Liječnik nije liječnik već „idiot“ Marko koji tijekom predstave uporno pokušava uvjeriti pacijenta Grgu da je u današnje vrijeme bolje biti idiot, jer je to ulaznica za položaj u kakvom javnom poduzeću ili ministarstvu.
„Zadovoljni smo brojem posjetitelja koji su ove godine pratili predstave na Memorijalu Antuna Aladžića. Osim predstava gostujućih kazališta iz Sivca, Tuzle, Krasice i mi smo uspjeli za Memorijal pripremiti premijeru“, kazala je u ime organizatora, predsjednica HBKUD-a Lemeš Marija Bagi.

Izvor: Hrvatska riječ ( Z. V. )

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima