Novi film Branka Ištvančića uvršten na razvojni fond u Montpellieru

Objavljeno: 19.10.2011. Pregleda: 44

Projekt dugometražnog igranog filma «Most na kraju svijeta» redatelja Branka Ištvančića i producentice Irene Škorić, koji je odobren za sufinanciranje na natječaju HAVC-a u 2010. godini i koji će se realizirati iduće godine u produkciji Artizana filma iz Zagreba, uvršten je u selekciju razvojnog fonda u okviru ovogodišnjeg Cinemed festivala mediteranskog filma u Montpellieru u Francuskoj kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

Ovaj hrvatski triler uvršten je u selekciju od 20 od ukupno 70 prijavljenih projekata iz različitih zemalja Mediterana čiji će redatelji i producenti 27. i 28. listopada prezentirati svoje projekte pred ovogodišnjim žirijem koji je sastavljen od uglednih filmskih profesionalaca i koji će odlučiti o pobjedničkim projektima kojima će se dodijeliti više financijskih i sponzorskih nagrada.

Osnovan 1991. godine ovaj razvojni fond u okviru Cinemed festivala mediteranskog filma u Montpellieru svake godine dodjeljuje financijske pomoći projektima igranog filma koji su u razvojnoj fazi uz potporu francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju (CNC), francuskog Ministarstva vanjskih poslova, Međunarodne organizacije Frankofonija, Regije Languedoc-Roussillon, Udruženja Beaumarchais, Kodak i usluga filmskog laboratorija Eclair.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima