Održan trening "Prezentacijske vještine"

Objavljeno: 01.09.2009. Pregleda: 44

Trening Prezentacijske vjestineNakon uspješno održanog trening seminara "Mladi lideri" te izražene želje polaznika za što više sličnih sadržaja ovog tipa neformalnog obrazovanja, udruga Krov je 29. kolovoza 2009. organizirala još jedan interaktivni trening. Cjelokupni jednodnevni trening pod nazivom "Prezentacijske vještine" održan je na engleskom jeziku za deset polaznika koji su prošli selekciju prijavljujući se preko portala udruge Krov (www.krov.rs). IMG_8719 Kriterij za selekciju je bila dobro napisana motivacija (razlog za sudjelovanje). Trening je održan u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.


Voditelji ovog treninga bili su treneri Igor Čeliković (član udruge Krov odgovoran za vanjske odnose) i gošća iz Danske Louise Winnecke Jensen (član Europske organizacije studenata farmacije - EPSA - odgovorna za treninge).


IMG_4932 Trening je bio osmišljen tako da se teorijsko znanje izravno primijeni u praksi. Sudionici su imali prigodu napraviti kratke prezentacije nakon što su dobili korisne informacije o tome kako osmisliti dobru strukturu prezentacije, kako koristiti svoj glas, pogled i naravno neverbalnu komunikaciju. Cijeli trening imao je za cilj da svatko nauči nešto novo, ali i da sudionici ponaosob ustanove na čemu bi trebali poraditi u budućnosti.

IMG_4935 Mladi polaznici ovog treninga bili su oduševljeni metodologijom rada te su iznova izrazili želju da se aktivnosti ovakvog tipa nastave i u budućnosti. Udruga Krov želi izaći mladi ljudima ususret i ponuditi što više sadržaja, te stoga želimo već sad najaviti naredni susret za razdoblje oko božićnih i novogodišnjih blagdana, na temu koja se još treba odlučiti. Otvoreni smo za prijedloge kako bismo vidjeli koje teme bude najveće interesiranje kod svih vas, te ćemo na osnovu toga i odabrati najinteresantniju temu i osmisliti nov trening.

 

Petar Gaković, jedan od sudionika treninga, kaže: "Ovo je jedan od nekoliko treninga koje sam pohađao ove godine. Moram pohvaliti organizatore zbog određenog broja sudionika, koji je značajno pridonio kvaliteti rada! Naime, često su ovakvi treninzi previše posjećeni, te postoji manja mogućnost postavljanja pitanja, a i davanja uputa . Veoma je zanimljiv sklop teorijskog i praktičnog dijela, pošto je teško provesti teoriju ukoliko se ipak ne prođe određena praksa. Tako smo kroz snimanja te gledanja snimki mogli uvidjeti koje su naše pogreške. Često su to stvari koje ni ne primijetimo, poput komunikacije očima ili pokazivanje nervoze u nekom drugom obliku. Voditeljica skupine, Louise nam je, kroz razgovor i naravno šalu, pokazala kako prijeći preko odrđenih poteškoća koje se javljaju tjekom javnog nastupa. Nadam se da će biti organizirano još susreta, jer se vidi velika potreba edukacije mladih, osobito zbog teškog pronalaženja posla, koji predstavlja sve češću pojavu u našem društvu."

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima