Održana godišnja skupština KPZH-a „Šokadija“

Objavljeno: 06.02.2016. Pregleda: 27

God skupstina Sokadija2016Redovita, 14. po redu godišnja skupština KPZH-a Šokadija održana je 30. siječnja 2016. godine, u maloj dvorani Šokačkog doma u Sonti. Predsjednik radnog predsjedništva Igor Jakšić prezentirao je izvješće o radu u 2015 godini. Izvješće o financijskom poslovanju pročitao je predsjednik udruge Zvonko Tadijan. U kratkoj raspravi konstatirano je da nisu realizirane sve planirane aktivnosti, a ograničavajući čimbenik bila su nedostatna financijska sredstva kojima je Šokadija raspolagala.

„Svjesni smo da je opća kriza zahvatila cijelo društvo, pa ni Šokadija nije izuzetak. Možda smo mogli uraditi i više, ali ukoliko analiziramo zbog čega nismo, opet dolazimo do čimbenika zvanog novci. Određena sredstva, ne baš zanemariva za naš rad, po raznim osnovama su nam odobrena, ali nam nisu i doznačena. Relevantni subjekti nam obećavaju da će nam ta sredstva biti doznačena čim im to budu omogućila punjenja njihovog proračuna. S druge strane, za većinu urađenoga, osobito na objektu Šokačkog doma, možemo samo zahvaliti našim članovima koji su uložili maksimum dobrovoljnog rada kako bi zajednica funkcionirala i u ovoj besparici“, rekao je Zvonko Tadijan.

Iz izvješća o radu vidljivo je i da su pojedine sekcije, poput dramske i literarne, izgubile kontinuitet. U planu rada i financijskom planu za 2016. godinu Skupština se vodila realnim pokazateljima. Tako je predviđen proračun manji za dvadesetak postotaka od prošlogodišnjeg, a u radu će prioritet imati dovršenje prve faze i službeno otvorenje Šokačkog doma, oživljavanje sekcija koje prošle godine nisu radile, te maksimalno pojačanje rada s djecom i mladima.

Izvor: Hrvatska riječ (I. A.)

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima