Održani 25. „Mikini dani“ u Beregu

Objavljeno: 14.11.2018. Pregleda: 37

25. mikini daniSmotra tamburaša Mikini dani održana je u Beregu 25. put, ali ove godine bez tamburaških sastava. U programu je osim domaćina, članova mjesnog HKPD-a Silvije Strahimir Kranjčević, sudjelovalo još Hrvatsko obrtničko pjevačko i glazbeno društvo Zrinski iz Osijeka. No, tamburaša je ipak bilo, jer se poslije službenoga programa za dobru zabavu gostiju pobrinuo Tamburaški sastav Sonćanski biseri.
„Svjesni smo koliko su u Beregu duboki hrvatski korijeni i zato sam došao da kao predstavnik Republike Hrvatske dam podršku da to hrvatsko nacionalno biće i dalje ostane ukorijenjeno za buduće vijekove i mlađe generacije“, kazao je otvarajući Mikine dane veleposlanik Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota.

„Zadovoljstvo mi je da ovdje vidim, da tako kažem, elitu hrvatske zajednice iz različitih političkih provenijencija. Bitno je da ste ovdje kako biste poručili da je važno uključiti se u izborni proces prikupljanja potpisa za elektore, ovdje i u Beregu koji se nalazi u osjetljivom političkom trenutku. Kao država Hrvatska želimo vidjeti da koristite svoja manjinska prava i da birate svoje predstavnike u Hrvatsko nacionalno vijeće“, rekao je Bakota.
Mikini dani bili su prigoda i da se čuje da je bereška udruga kupila kuću koja će biti uređena kao stara šokačka kuća.
„Uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH dobili smo, po projektu, novac za kupovinu kuće. Dakle, Kranjčević će imati svoje prostorije, na ponos svih udruga i hrvatske zajednice“, kazao je predsjednik HKPD-a Silvije Strahimir Kranjčević Milorad Stojnić.

Izvor: Hrvatska riječ (Z. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima