Osnovna škola Matko Vuković iz Subotice opremiljena novim namještajem za učionice u sklopu projekta Modernija škola za bolje sutra

Objavljeno: 01.12.2023. Pregleda: 44

Osnovna škola Matko Vuković iz Subotice opremila je novim namještajem učionice u kojima se izvodi nastava od prvog do četvrtog razreda. Nove su klupe, stolice, ormari i police za knjige, a sredstva za ovu namjenu osigurana su putem programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije.
U pitanju je projekt Modernija škola za bolje sutra koji je subotička škola realizirala s Osnovnom školom Ivan Goran Kovačić iz Đakova, a financiran je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 16.252 eura, od čega je subotička škola dobila 8.292 eura. Kako ističe ravnateljica OŠ Matko Vuković Mirjana Stevanović veliku pomoć i podršku u ovom projektu školi su pružili Grad Subotica i Hrvatsko nacionalno vijeće.
Ravanteljica Stevanović kaže kako škola redovito sudjeluje na natječajima i u drugim programima gdje se osiguravaju sredstva za poboljšanje uvjeta za rad ili nastave. Sudjelovali su u mnogim programima, pa tako i u IPA programu prekogranične suradnje između Grada Subotice i Općine Satnica Đakovačka gdje su osigurali 150.000 eura za zamjenu fasadne stolarije, prozora i vrata u središnjem školskom objektu. Posebno su, kaže, ponosni na suradnju sa školama iz Hrvatske koju ostvaruju na obrazovnom i kulturnom planu. I u sklopu projekta Modernija škola za bolje sutra nedavno su u posjetu OŠ Matko Vuković i Subotici bili učenici iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Đakova.
Novim namještajem u učionicama zadovoljni su i đaci i učiteljice. Učiteljica 2. 4. odjela Jelena Korponajić kaže kako je djeci bio poseban dan kada su unosili nove stolice i stolove. Ovakvi projekti, kojima se poboljšavaju uvjeti rada u školi, kako dodaje, pozitivno utječu na brojnost upisane djece. Pročuje se to među roditeljima, kaže ona.
Nastava na hrvatskom jeziku u OŠ Matko Vuković izvodi se od 2002. godine a trenutačno je pohađa 90 učenika od prvog do osmog razreda.
‚‚Svaki razred ima jedan odjel, nema kombiniranih odjela i to držimo kao garant kvalitete obrazovanja koje nudimo", kaže Mirjana Stevanović.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Foto: subotica.com

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Književni salon s Mirkom Kopunovićem
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima