Pokrajinska smotra recitatora: Zlatna diploma za Ivana Kovača i Hrvatsku čitaonicu

Objavljeno: 18.04.2011. Pregleda: 48

Ivan Kovač, recitator Hrvatske čitaonice iz Subotice osvojio je Zlatnu diplomu na 42. Pokrajinskoj smotri recitatora održanoj od 15. do 17.travnja u Sečnju.

Tijekom tri dana Suboticu je predstavljalo 12 recitatora, od kojih su troje poeziju kazivali na hrvatskom jeziku. Prvog dana u skupini djece dobi od I. do IV. razreda recitirala je Milica Vuković, učenica 3. razreda Osnovne škole „Matija Gubec" iz Tavankuta. U subotu među recitatorima uzrasta od V. do VIII. razreda nastupio je Davorin Horvacki iz Hrvatske čitaonice u Subotici, dok je posljednjeg dana u nedjelju recitirao Ivan Kovač, također recitator Hrvatske čitaonice, inače učenik I. f razreda Gimnazije „Svetozar Marković".

pokr smotra recitatora 2011-2mU skupini srednjoškolaca peteročlana prosudbena komisija proglasila je 18 najboljih recitatora od kojih je troje bilo iz Subotice. Pored Ivana Kovača bila su još dva recitatora: Mihajlo Plankoš iz Društva Rusina u Subotici i Miljana Milanković, učenica Gimnazije „Svetozar Marković". Njima su dodijeljene zlatne diplome, a devetero je izabrano koji će nastaviti natjecanje na Republičkoj smotri zakazanoj za 13. i 14. svibnja.

Ivan Kovač je dugogodišnji član Hrvatske čitaonice i Male scene. Iza sebe ima nekoliko nagrada na polju lijepog kazivanja poezije, a i za ovaj nastup ga je pripremala profesorica Katarina Čeliković.

Bernadica Ivanković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima