Predstavnici udruge „Antun Sorgg“ iz Vajske bili u Vukovaru

Objavljeno: 01.03.2018. Pregleda: 29

Antun Sorgg u VukovaruVodstvo hrvatske udruge Antun Sorgg iz Vajske bilo je u uzvratnom posjetu predstavnicima  Vukovarsko srijemske županije u Vukovaru. Domaćini su im bili dužnosnici županije, među kojima i zamjenik župana Josip Dabro. Oni su pokazali volju da pomognu projekte i aktivnosti vaištanske udruge.

„Županija će sponzorirati TS Dike koji će svirati na Šokačkoj večeri u Vajskoj. Dovest će i goste iznenađenja, te pomoći organizaciju Večeri s još 5000 kuna. Na njihovu inicijativu u srijedu, 24. siječnja išao sam u Tuzlu da se dogovorimo oko proslave 330 godina od doseljenja Hrvata Šokaca iz Gradovrha u ove krajeve. Podupiru nas i u organizaciji Zavjetnoga dana koji bi trebao biti 2. srpnja 2018. godine. Zavjetni dan moramo podići na veću razinu, gdje žele da se u realizaciju manifestacije uključi i crkva, da se okupi što veći broj ljudi, jer raseljenih ljudi iz ovoga kraja ima svuda, a po nekim saznanjima ima ih dosta u Virovitičkoj županiji“, kaže Željko Pakledinac iz udruge Antun Sorgg.
„Uvjeti koje su nam postavili da bi nam pomagali u realizaciji ovih naših aktivnosti su rad i samo rad, a ne da se sve svede samo na druženje već da marljivo i odgovorno pristupamo svim aktivnostima koje su nam u i planu. Gospodin Andrija Matić koji nas u potpunosti podržava rekao nam je da će nas primiti i u njihovo udruženje koje broji 70 raznih udruga. Ono što oni još žele je da se uključi što više mladih i oni su spremni podučiti dvoje, troje mladih kako raditi na projektima za koja se sredstva mogu povući iz Europske unije. Za nas bi to značilo veliki ‘vjetar u leđa’“, navodi Pakledinac.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima