Pripreme za manifestaciju „Srijemci Srijemu“ u Šidu

Objavljeno: 25.04.2014. Pregleda: 33

Srijemci Srijemu2014-pripremaPrvi radni sastanak predstavnika Hrvatskog nacionalnog vijeća i predstavnika hrvatskih udruga iz Srijema povodom održavanja druge po redu manifestacije „Srijemci Srijemu“, koja će ove godine biti održana u Šidu, održan je u Šidu 5. travnja 2014. godine. Na sastanku su osim predstavnika domaćina Hrvatskog kulturnog društva „Šid“ bili nazočni predstavnici hrvatskih udruga iz: Srijemske Mitrovice, Rume, Vrdnika, Zemuna, Novog Sada i Petrovaradina i predstavnici HNV-a Darko Sarić-Lukendić i Andrej Španović.

Kako je tom prilikom istaknuo predsjednik HKD-a „Šid“ Josip Hodak, prijedlog je da se manifestacija održi 27. lipnja na dan proslave crkvenog goda u Šidu – Srca Isusova. Sve troškove održavanja manifestacije snosit će HNV, kao i troškove prijevoza članova hrvatskih udruga iz Srijema.

Srijemci Srijemu-logoPredstavnici HNV-a su zamolili da sve hrvatske udruge u što skorije vrijeme upute svoje prijedloge uzvanika i visokih dužnosnika kojima će se slati pozivnice, i da upute svoje programe koje će predstaviti na manifestaciji. Prijedlog je da se na manifestaciju pozovu gosti iz Republike Hrvatske iz Ilače, prijatelji HKD-a „Šid“, kao i jedna hrvatska udruga iz Subotice.

Sljedeći radni sastanak dogovoren je za 24. svibnja, kad će predstavnici hrvatskih udruga dostaviti svoje konačne zaključke i prijedloge.

„Ova manifestacija postaje tradicionalno okupljanje hrvatskih udruga iz cijelog Srijema. Drago mi je što smo uspjeli prevladati i financijski problem koji smo imali prošle godine. Zadovoljan sam što smo uspjeli organizirati manifestaciju gdje hrvatske udruge imaju mogućnost jednom godišnje prikazati sve ono što se radilo tijekom cijele godine i široj javnosti predstaviti dio svog kulturnog nasljeđa“, izjavio je Andrej Španović, član IO HNV-a zadužen za kulturu.

Tekst i fotografija: S. Darabašić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima