Proljetni koncert Subotičkog tamburaškog orkestra

Objavljeno: 03.07.2014. Pregleda: 42

Koncert STO-05-2014-1Proljetni koncert Subotičkog tamburaškog orkestra, održan u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici 27. svibnja 2014. godine, okupio je ljubitelje tamburaške glazbe koji su mogli uživati u izvođenju klasičnih kompozicija prerađenih za tamburaški orkestar i nekoliko tradicijskih kompozicija. Što su radili i naučili od jeseni, subotičkoj publici pokazali su Dječji tamburaški orkestar pod ravnanjem Stipana Jaramazovića i Veliki tamburaški orkestar pod ravnanjem Marijane Marki. Oba orkestra u posljednjih pola godine imala su brojne zapažene nastupe, te je ovo bila prilika pokazati i u svome gradu što rade i čime se bave.

„Ovaj koncert je zapravo dobar stari običaj, koji prerasta u tradiciju, kada Subotički tamburaški orkestar sve ono što izvodi tijekom godine u drugim mjestima, na kraju pokaže i svojoj vjernoj publici“, kazao je Stipan Jaramazović.

Koncert STO-05-2014-2Pokraj ova dva orkestra publici su se predstavile i vokalne solistice, te je s Dječjim tamburaškim orkestrom nastupila Mila Kujundžić s pjesmom „Slike stare“, a s Velikim tamburaškim orkestrom Antonija Piuković, koja je publiku oduševila novom pjesmom „Ti si moj dom“, koja je izvedena na prošlogodišnjem festivalu „Zlatna tamburica“ u Novom Sadu, te latinoameričkom pjesmom „Quizás, Quizás, Quizás“.

Iako će mnogi na odmor, Subotički tamburaški orkestar nastavlja s radom i tijekom ljeta, kazao je Jaramazović i dodao: „Pokazalo se dobrim da ne pravimo veliku stanku, jer djeca, ona mlađa, zaborave ono što su tijekom godine naučila, tako da će za nas ljeto biti radno. Dječji orkestar čine učenici od 5. do 8. razreda i od jeseni će njih nekoliko prijeći u Veliki tamburaški orkestar. Nakon dugog rada oni su postali homogena skupina, što je dobro. Ove godine pokazali su da zaista mogu puno.“

Pokraj ova dva orkestra postoji i obuka polaznika, mlađe djece s kojima rade Stipan Jaramazović i Danijela Romić. Subotički tamburaški orkestar tijekom cijele godine prima nove članove, svi zainteresirani koji žele naučiti svirati tamburu mogu se javiti utorkom i četvrtkom od 19 sati, dvorana broj 3 u zgradi Nove općine u Subotici.

Tekst i fotografije: Ž. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima