Republičko natjecanje iz hrvatskog jezika u Tavankutu

Objavljeno: 24.05.2015. Pregleda: 47

Rep natjecanje hrvatski jezik2015-1Na republičkom natjecanju učenika osnovnih škola iz poznavanja hrvatskoga jezika i jezične kulture, održanog 21. svibnja 2015. godine u prostorijama OŠ Matija Gubec u Tavankutu, sudjelovalo je 18 učenika iz triju osnovnih škola: Matko Vuković, Ivan Milutinović iz Subotice i Male Bosne, te škola domaćina. Organizator natjecanja je Ministarstvo prosvjete, znanosti, tehnološkog razvitka i Hrvatsko nacionalno vijeće.

 

Rep natjecanje hrvatski jezik2015-2„Ovo godine državno natjecanje iz Hrvatskog jezika organizira se po peti put“, rekla je Anđela Horvat, članica IO HNV-a zadužena za obrazovanje i dodala: „Do sada je bila praksa da se natječu učenici sedmog i osmog razreda. Pokazalo se kako su oni posebno motivirani, samim tim što učenici osmog razreda za prva tri mjesta dobivaju bodove za upis u srednje škole. Svi koji su sudjelovali bit će nagrađeni na svečanosti koja se priređuje za najbolje učenike. Ove godine će to biti na dan hrvatske zajednice, 19. lipnja. Šest najboljih učenika, prvih troje iz sedmog i prvih troje iz osmog razreda bit će nagrađeni ljetovanjem u Novom Vinodolskom, koje se organizira u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem, Gradom Zagrebom i Gradskim društvom Crvenoga križa Grada Zagreba“, rekla je Anđela Horvat.

Rep natjecanje hrvatski jezik2015-3Prema natjecateljskim skupinama učenici koji su osvojili prva tri mjesta iz VII. razreda su: I. mjesto – Martina Buljovčić, II. mjesto – Đurđina Sudarević i III. mjesto Maja Imrić. Sve tri učenice su iz OŠ Matko Vuković, mentorice Sanele Šafer. Učenici osmog razreda koji su osvojili prva tri mjesta su: I. mjesto – Petar Huska, II. mjesto Ana Piuković, oboje iz OŠ Ivan Milutinović, mentorice Biljane Horvat, dok je III. mjesto osvojila Kristina Matković, mentorica Sanela Šafer iz OŠ Matko Vuković.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima