Skupna izložba likovnih amatera stvaralaca Subotica

Objavljeno: 26.11.2019. Pregleda: 39

izlozba otvoreni univerzitetU Subotici djeluje solidan broj udruga koje okupljaju amaterske likovne stvaraoce. Dio njih se od prošle godine publici predstavlja i skupnom izložbom u Galeriji Otvorenog sveučilišta koja je priređena i ove godine. U pitanju je izložba članova likovnih sekcija pri HKC-u Bunjevačko kolo (voditelj Željko Vidaković) MKC-u Népkör (voditelj György Boros) i Gerontološkom klubu Centar 2 (voditelj Sándor Kerekes).

Ove godine svoje radove je izložilo više od 40 autora, a u pitanju su djela različitih stilova i tehnika. Izložbu su otvorili publicistica Zsuzsa Farkas i likovni kritičar Mile Tasić.
„Svojom razuđenošću i šarenilom, ova nas izložba više podsjeća na proljeće nego na aktualnu jesen, te donosi sasvim jednu novu kvalitetu u odnosu na prošlu godinu. Naime, kako godine odmiču, a ove sekcije sazrijevaju, sve je manje onih slika koje smo ranije viđali a to su pejzaži i ‘mrtve prirode’. Danas sve više imamo vrlo smjele radove koji zadiru u apstraktne stilove i teme. To nam govori o hrabrosti, sve slobodnijem stvaranju slikara amatera u našem gradu. To je također zasluga i osoba koje vode ove sekcije“, kazao je Tasić dodavši kako je značajno i da se amatersko likovno stvaralaštvo njeguje i okuplja na ovakvim izložbama, kao dio likovne scene u gradu. 
Nazočne na otvorenju pozdravio je i predsjednik HKC-a Bunjevačko kolo Lazar Cvijin koji je ocijenio kako je ovaj zajednički projekt, sudeći po broju izlagača i publike, našao svoje mjesto na likovnoj sceni Subotice. 
Na otvorenju izložbe nastupila su i članice ženskog zbora MKC-a Népkör te pjesnikinja Divna Lulić Jovčić. Izložba je prodajnog karaktera, a može se pogledati do 15. studenoga. 

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P. )

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima