Slavljenički koncert Ansambla „Hajo“ u Subotici

Objavljeno: 27.11.2013. Pregleda: 37

Koncert Hajo2013Svečanim koncertom, Ansambl „Hajo“ je 7. studenoga 2013. godine, u prepunoj Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici obilježio svoj srebrni jubilej – 25 godina rada i djelovanja. Ovom je prigodom promoviran i spot za pjesmu „Evo opet šorom vranci jure“ s istoimenog studijskog albuma kojega su ljetos objavili u izdanju ugledne diskografske kuće „Croatia records“ iz Zagreba. Na albumu se nalazi 11 pjesama, koje kao autori tekstova i glazbe potpisuju Tomislav Vukov, Hrvoje i Stipa Bogutovac i Marinko Piuković, a u aranžiranju pjesama se pridružio i Zoran Mulić.

Publika je vidjela i za ovu prigodu snimljen film o 25 godina rada orkestra, u kojem su glavni akteri sami članovi, koji su se rado prisjetili kako je sve počelo prije četvrt stoljeća, te svoga puta koji ih je načinio danas jednim od najpoznatijih ansambala ove vrste na ovim prostorima. Ansambl danas čine: Tomislav Vuković (glavni vokal i harmonika), Branko Kutuzov (basprim), Ivan Piuković (kontra), Marinko Piuković (bas), te kasnije priključeni mlađi članovi Dejan Bažant (basprim II) i Davor Ševčić (tamburaško čelo). Prvih 20 godina u ovome orkestru svirao je i Vojislav Temunović, danas profesor tambure u subotičkoj Muzičkoj školi.

Tijekom predstavljanja pjesama s CD-a na koncertu su sudjelovali i prateći vokali – Novica Miljački i Ivan Ušumović.

Koncert Hajo2013-2U sklopu koncerta mogle su se čuti i pjesme koje su obilježile dugogodišnji rad ovoga orkestra u kavani, točnije u restoranu „Majur“ na Kelebiji, gdje su svaku večer zabavljali goste tijekom 17 godina. Osim dobro poznatih pjesama orkestar je izveo i nekoliko instrumentala gdje su pokazali svoje glazbeno umijeće i kvalitetu sviranja. A upravo to umijeće im je u proteklom razdoblju donijelo i nekoliko strukovnih nagrada, te im osiguralo brojne koncerte i nastupe na festivalima u regiji, kao što su: „Tamburica fest“u Petrovaradinu, Festival „Zlatna tamburica“ u Novom Sadu, Tamburaški festival „Čanad“ u Rumunjskoj, Festival šokačke pisme u Županji, Festival bunjevački pisama u Subotici…

Isto tako valja napomenuti kako je ansambl „Hajo“ nedavno snimao materijal za potrebe arhiva Radio Beograda, što ih je svrstalo u red subotičkih velikana narodne glazbe poput Nestora Gabrića, Antuša Gabrića i Zvonka Bogdana.

Da ono što rade ima brojnu publiku potvrdio je i ovaj slavljenički koncert „Hajoša“. Naime, Velika vijećnica Gradske kuće bila je premala primiti sve ljubitelje glazbe ovoga ansambla, te je dio posjetitelja ovaj koncert pratio preko video bima u holu ispred dvorane. Osim Subotičana, u publici je bilo i gostiju iz Beograda i Novog Sada, ali i iz Hrvatske i Mađarske. Među ostalim, bili su tu i voditelj HRT-ove glasovite emisije „Lijepom našom“ Branko Uvodić, koji već godinama surađuje s ansamblom „Hajo“, Hrvoje Bogutovac, tekstopisac na CD-u, kao i frontmen „Najboljih hrvatskih tamburaša“ Stanko Šarić, koji je ujedno bio i gost na CD-u.

Tekst: D. B. P.
Fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima