Susret hrvatskih zavičajnih književnika: Pohvala za Lajču Perušića

Objavljeno: 09.07.2016. Pregleda: 28

Pohvala L.Perusic2016Književnik Lajčo Perušić, koji živi i stvara u Zagrebu, a podrijetlom je iz Subotice, pohvaljen je na 35. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan je 2. srpnja 2016. godine u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Perušić je pohvaljen za priču Teta Anka Slamka.

I ovogodišnji Susret okupio je brojne književne stvaratelje iz cijele Hrvatske koji su predstavili najbolja književna ostvarenja odabrana na književnom natječaju HSK-a 2016. Na ovogodišnjem književnom natječaju sudjelovalo je ukupno 110 autora sa svojim poetskim, proznim i dramskim radovima na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju.

Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: Josip Babić, književnik, Ozana Iveković, teatrologinja i dramska pedagoginja i Gordana Crnković, književna kritičarka. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo dobitnike plaketa, kao i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice HSK-a, te autore koji su odabrani za sudjelovanje na Susretu.

Susret je održan uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Hrvatske i Turističke zajednice Zagreba.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima