Susret pisca Mladena Kopjara s djecom u Vojvodini

Objavljeno: 09.12.2014. Pregleda: 30

Kopjar SU2014-2Hrvatski pisac Mladen Kopjar je od 26. do 28. studenoga 2014. godine obišao djecu koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, kao i djecu koja izučavaju predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u Vojvodini. Tako se pisac u Subotici susreo s učenicima osnovnih škola „Matko Vuković“ i „Ivan Milutinović“, kao i s onim starijima, učenicima subotičke Gimnazije kao i Politehničke škole. Već sutradan Mladen Kopjar je posjetio mališane iz vrtića „Marija Petković – Sunčica“ i „Biser“ te „Petra Pana“ iz Tavankuta i „Bambija“ iz Male Bosne, koji su uživali uz slikovnicu Dinosaur Cvjetko.

Kopjar SU2014-4Pisac Mladen Kopjar je zaista bio na proputovanju, jer je toga dana posjetio i djecu u Maloj Bosni, te je boravio u Tavankutu i susreo se s djecom iz osnovnih škola „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, „Pionir“ iz Žednika i „Matija Gubec“ iz Tavankuta.

U svom susretu s djecom pisac je pokušao objasniti neke zanimljive stvari poput, kako izjaviti ljubav? Kako izaći na kraj sa sumanutim profesorom koji te mrzi? Kako učiniti da znanje ne iscuri iz glave poput poplave? Kako biti zadovoljan?

Kopjar Monostor2014-1Novi dan je donio i novo putovanje, naime sljedećeg dana, 28. studenoga, pisac za djecu Mladen Kopjar gostovao je u Monoštoru gdje su se okupila djeca iz Monoštora, Bezdana i Berega.

Na susretu s piscem organiziranim za učenike iz Monoštora, Berega i Bezdana, koji pohađaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture bilo nas je oko pedeset. Pisac je pročitao ulomke iz svojih pripovijetki, a na kraju smo mogli postavljati pitanja i razgovarati s njim. Dopalo mi se ono što nam je pročitao, a zanimljiva su bila i pitanja, prije svega mlađih učenika, koje je interesiralo koliko je napisao knjiga i gdje nalazi inspiraciju za pisanje. Nije ovo prvi puta da nam gostuju pisci i svaki susret s njima uvijek je poseban i zanimljiv, kazala je Sara Santo, učenica iz Monoštora.

Kopjar SU2014-3Susret s piscem organizirala je Gradska knjižnica Subotica, uz potporu Hrvatske matice iseljenika, Grada Subotice, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Za sve one koji se nisu susreli s piscem ili koji žele pročitati neke od priča koje su proizašle iz pera poznatog pisca Mladena Kopjara, neka u svojim knjižnicama potraže naslove: Čokoladne godine, Poštanski Marko, Suze za pingvine...

Izvor: Hrvatska riječ
Fotografije: Gradska knjižnica Subotica

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima