Svečano žetveno slavlje u Đurđinu

Objavljeno: 19.08.2012. Pregleda: 42

duzijanca djurdjin 2012_1Vjernici župe svetog Josipa Radnika u Đurđinu, 5. kolovoza 2012. godine, svečanim žetvenim slavljem zahvalili su Bogu za ovogodišnji urod pšenice. Proslava je započeta svečanom svetom misom u župnoj crkvi ukrašenoj novim žitom, gdje su djeca i mladi obučeni u narodnu nošnju dočekali ovogodišnjeg bandaša Dražena Dulića i bandašicu Andreu Dulić, te malene bandaše - Luku Crvenkovića i Luciju Horvatski.

Nakon što je predana slika od slame, kao simbol Dužijance i zahvale za rod, započelo je misno slavlje koje je predvodio vlč. Josip Štefković, zajedno s župnikom domaćinom vlč. Lazarom Novakovićem i žedničkim župnikom vlč. Željkom Šipekom.

Mnoštvo mladih i djece u nošnji krasilo je prepunu crkvu, a Bogu je za uspješan svršetak žetve zahvaljeno i pjesmom zbora i vjernika.

Žetveno slavlje nastavljeno je navečer u prostorijama župe gdje je održana svečana akademija u sklopu koje su mladi župljani, dječji pjevački zbor župe svetog Josipa Radnika i članovi tamburaške sekcije HKPD „Đurđin" priredili ugodan pjesničko - glazbeni program.

duzijanca djurdjin 2012_2

Po završetku akademije u dvorištu župe održano je Bandašicino kolo koje je otvorio ženski tamburaški sastav iz Đurđina, a nakon toga nazočni su mogli plesati i družiti se uz zvuke ansambla „Klas".

Tekst i fotografije: Verica Kujundžić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima