Tavankućanke u Noći muzeja u Koprivnici

Objavljeno: 12.02.2012. Pregleda: 39

noc muzeja koprivnica 2012-1Već sedmu godinu zaredom Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja. Naime, u prošlogodišnjoj Noći muzeja, bilo je ukupno 314.659 posjetitelja, a održavala se u 67 gradova i na 160 lokacija. U gradu Koprivnica, 27. siječnja 2012. godine, noć muzeja održana je na više lokacija - u Muzeju grada Koprivnice, Galeriji Koprivnica i Muzeju prehrane Podravka.

Prisutni su imali prigodu čuti izvedbe pijano, rok bandova, ambijentalnu glazbu, vidjeti izložbe cvijeća, modne revije, prisustvovati izložbi crteža, predstavljanju knjiga, ali i kušati domaće mlijeko, domaće sokove, razne kolače domaće radinosti.

U Galeriji Koprivnica organizatori Noći muzeja - Dječji vrtić Vrapčić, Drnje, nazvali su ovu večer „Etno-retro-art" na kojoj su sudjelovali Dječji vrtić Vrapčić, revija nošnji Ždale, Gole, Gotalova, Drnja, Đelekovca, Koprivničkog Ivanca, Sigecai Peteranca, Udruge žena iz spomenutih sela, profesorice i učenice Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zagreba, revija etno-frizura, Dječji vrtić iz Somogyudvarhelya (Mađarska), kao i HKPD „Matija Gubec" iz Tavankuta.

noc muzeja koprivnica 2012-2Tavankućanke, članice društva, Koprivčanima su se predstavile modnom revijom i predmetima od slame. Naime, Kristina Kovačić, članica slamarskog odjela HKPD-a „Matija Gubec" Tavankut, ukratko je govorila o tome kako nastaju predmeti i slike od slame koje su mamile poglede prisutnih.

Potom je modna dizajnerica Sanda Benčik prikazala svoju etno reviju koju je prvi puta predstavila na Noći muzeja u Tavankutu. Na samom početku je govorila o svojim modelima i o tome kako je i u čemu pronalazila inspiraciju za kreiranje modela prilagođenih suvremenom odijevanju u etno stilu.

„U okviru Galerije bile su organizirane radionice gdje su sudionici imali prigodu prikazati svoje umijeće u onome u čemu su najbolji - vezenje, izrada predmeta od slame, ukrašavanje majica. Prisutni su mogli naručiti da im se na nekoj od radionica napravi određeni motiv, pa su ove radionice bile i prodajnog karaktera", rekla je Sanda Benčik i dodala da su ona i Kristina sa sobom ponijele najljepše dojmove.

Tekst i fotografije: Suzana Gagić

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima