U Tavankutu održan Festival „Djeca su ukras svijeta“

Objavljeno: 25.06.2012. Pregleda: 44

Festival dječjeg folklora „Djeca su ukras svijeta" ugostio je 10. lipnja 2012. godine malene čuvare folklorne tradicije. Na manifestaciji, priređenoj u Domu kulture u Tavankutu, nastupili su mališani iz ukupno sedam kulturno-umjetničkih društava, pripadnika nacionalnih manjina u Vojvodini.

Organizator Festivala je Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo „Matija Gubec", čiji su najmlađi članovi bili domaćini svojim vršnjacima iz Srijemske Mitrovice, Svetozara Miletića, Selenče, Sombora, te iz Bačkog Monoštora i Šida.

djeca su ukras svijeta2012-2Budući da se Festival kontinuirano organizira proteklih sedamnaest godina, nebrojeno je malenih folkloraša sudjelovalo na njemu i steklo tako nova poznanstva, istaknuo je predsjednik HKPD-a „Matija Gubec" Ladislav Suknović:

„Festival je od pokrajinskog značaja, ali daleko više značajan je radi djece koja sudjeluju na njemu. Neki od voditelja folklora koji su došli s djecom na ovogodišnji festival, također su svojedobno bili sudionici ove manifestacije i rado se sjećaju svojega nastupa, te kažu da su također ostvarili fantastične kontakte. Nama je drago čuti da ovaj festival, osim očuvanja kulturne baštine i upoznavanja djece s različitim kulturama, jezikom i nošnjom, ima značajnu ulogu i u međusobnom povezivanju i sklapanju prijateljstava među djecom."

djeca su ukras svijeta2012-3Sudionicima Festivala su na koncu uručene zahvalnice, a nakon svršetka programa uslijedilo je druženje, uz ples i pjesmu.

Tekst i fotografije: Marija Matković

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima