Uskrsni koncert zbora Sv. Cecilija

Objavljeno: 05.05.2014. Pregleda: 39

Uskrsni koncert Sv. Cecilije2014U tjednu poslije Uskrsa, točnije 23. travnja 2014. godine, u franjevačkoj crkvi sv. Mihovila u Subotici održan je uskrsni koncert zbora Sv. Cecilija. Zbor koji okuplja, uvježbava i o kojem skrbi s. Mirjam, po 24. je put održao uskrsni koncert. Publici su ponudili pregršt uskrsnog repertoara, koji su u prvom dijelu izveli uz pratnju orgulja, a drugi dio uz pratnju velikog Subotičkog tamburaškog orkestra.

U prvom dijelu programa, koji je na orguljama pratila s. Mirjam, našli su se Canjuga, A. Vidaković, B. Duda, Halmos László, Milan Asić i Margita Cetinić. Subotički tamburaški orkestar publici je priredio praizvedbu skladbe Zdravka Šljivca „Praznična rapsodija“, a orkestrom je ravnala Marijana Marki. Na repertoaru s orkestrom našli su se sljedeći skladatelji: Pintarić, Adamić, Lešćan, Kinderić i Dugan. Neke od izvedenih pjesama često se čuju u crkvama, na misi, pučki pjevane, te ih je publika rado zapjevala sa zborom. One manje poznate, ali jednako lijepe, izazvale su pozornost svojim prekrasnim tekstovima, kao i melodijama.

„I čuvam vatru svoga srca, i sanjam kad će cijeli svijet, u svjetlu svoga uskrsnuća u raju, ubrat prvi cvijet...“ Nadajući se da ćemo jednog dana zaslužiti mjesto u raju, skrbit ćemo svoju ulaznicu dobrim djelima, životom, slaveći Gospodina pjesmom, glazbom...

Tekst i fotografija: M. P.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima