Uspješna premijera predstave Dječjeg dramskog odjela HKC-a „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 15.05.2016. Pregleda: 32

Tvornica rijeci2016 1Riječi, ah riječi... što bi bilo kad ih ne bi bilo... što bi bilo kad ih ne bismo mogli rabiti... Eeeee, riječi ponekad koristimo bez razmišljanja i spoznaje kolika je njihova snaga. Njima usrećujemo druge, žalostimo, obradujemo i povređujemo. Možda je vrijeme da promislimo o svemu tome i o drugim pitanjima koja nama postavlja nova predstava dječjeg dramskog odjela HKC-a Bunjevačko kolo, premijerno izvedena 10. svibnja 2016. godine. Predstavu Velika tvornica riječi po tekstu istoimene slikovnice Agnés de Lestrade dramatizirala je Nevena Mlinko, dodajući pjesme znamenitih hrvatskih književnika Zvonimira Baloga, Zlate Kolarić – Kišur i Stanislava Femenića koje je na melodije suvremenih hitova uglazbio Darko Temunović.

Tvornica rijeci2016 3Tražila se karta više, ali broj sjedala je ograničen jer je publika postavljena na samoj sceni te sudjeluje u predstavi. To ne znači da gledatelji moraju nešto raditi nego se radnja odvija tu među njima pa je ugođaj osobniji, snažniji, drugačiji. Ovaj noviji pristup (iako ga u velikim kazalištima redovito rabe) možda i nije karakterističan za dječje dramske skupine, ali su se naši glumci sasvim profesionalno snašli. U tome ih je potaknula redateljica predstave Nevena Mlinko, koja sa svakom novom predstavom pomiče granice i osuvremenjuje našu kulturnu scenu.

Da bi predstava bila kompletna i ovako uspješna, zaslužna je cijela ekipa. To su najprije same glumice i glumci, njih dvanaestero, mahom osnovaca, koji su također pridonijeli i u samom osmišljavanju predstave: Ana Vukov, Katarina Ivaković Radaković, Tereza Kujundžić, Martin Vukov, Ana Piuković, Martina Vojnić Tunić, Lucija Vukov, Oliver Nagel, Una Sušić, Nevena Kujundžić, Katarina Piuković i Jasmina Vukov. Glazbu je, kako smo rekli, radio Darko Temunović, scenografiju Kristijan Milanković, plakat Marko Konkolj a kostime (bilo ih je više, jer, kao i u velikom kazalištu, i naši mali glumci su se tijekom predstave presvlačili) potpisuje Tanja Dulić. Šivani su kod Milice Pećerić iz tvrtke Miss exclusive.

Izvor: Hrvatska riječ

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima