Veliki uspjeh hrvatskih recitatora

Objavljeno: 27.04.2010. Pregleda: 45

Na 41. Pokrajinskoj smotri recitatora, pod nazivom „Pjesniče naroda mog", održanoj u Sečnju od 23. do 25. travnja 2010. godine, Suboticu je predstavljalo 14 recitatora. Zlatne diplome osvojili su Davorin Horvacki (u kategoriji nižih razreda) i Karla Rudić (viši razredi osnovne škole), oboje recitatori Hrvatske čitaonice u Subotici.

davorin_zlatna diploma-malaU kategoriji srednjih škola, od Subotičana su zlatnu diplomu dobili Miljana Milanković (Gimnazija „Svetozar Marković" Subotica) i Mihajlo Plankoš (Društvo Rusina u Subotici).

Ovo je veliki uspjeh Hrvatske čitaonice koja već nekoliko godina uzastopce ima nagrađene recitatore na pokrajinskoj razini. Njih je pripremila Katarina Čeliković koja s ponosom ističe ljubav recitatora prema poeziji:

karla_zlatna diploma-mala- Svojim recitiranjem naša djeca sve lakše govore književni hrvatski jezik, ali je posebno lijepo vidjeti kako su zavoljeli poeziju i kako ju s radošću govore. Sve je više talentirane djece, a mi se trudimo omogućiti im nastupe i pokazati javno njihovu sugestivnost i moć uživljavanja u poeziju.

Do nastupa na pokrajinskom natjecanju recitatori su prošli dvije jake konkurencije, na općinskom i zonskom natjecanju u Subotici.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima