Vojvođanski četvrtaši u Novom Vinodolskom

Objavljeno: 11.09.2016. Pregleda: 30

cetvrtasi u novom vinodolskom 2I ove godine, kao i nekoliko prethodnih, Hrvatsko nacionalno vijeće je organiziralo ljetovanje u Novom Vinodolskom. Njih 108 djece iz cijele Vojvodine, skupa sa svojim učiteljicama i voditeljicama boravili su u prekrasnom odmaralištu Crvenog križa od 21. do 29. kolovoza. To su bili učenici četvrtih razreda ili djeca koja su zbog svojih izvanrednih rezultata u protekloj školskoj godini nagrađena ovim putovanjem, a došli su iz različitih osnovnih škola: Matko Vuković i Ivan Milutinović iz Subotice, Vladimir Nazor iz Đurđina, Matija Gubec iz Tavankuta, Pionir iz Žednika, 22. oktobar iz Monoštora, Ivan Goran Kovačić iz Sonte, Moša Pijade iz Berega, Bratstvo i jedinstvo iz Bezdana, Ivo Lola Ribar iz Plavne i Aleksa Šantić iz Vajske.

Iako iz različitih dijelova Vojvodine svima je bio zajednička pripadnost hrvatskom narodu te hrvatski jezik koji izučavaju u školi. Naravno, ljetovanje u Novom Vinodolskom je bio dar Grada Zagreba te je gradonačelnik Milan Bandić osobno i posjetio naše Vojvođane, da se uvjeri uživaju li i treba li im što. Odmah je dogovoren još jedan nezaboravni događaj – posjet Plitvičkim jezerima, prekrasnomcetvrtasi u novom vinodolskom 1 nacionalnom parku Hrvatske kao i ručak s gospodinom Bandićem u Zagrebu. Ako još pridodamo da je u ovom terminu bilo još djece iz Zagreba i Rusije (dakle nova poznanstva), vrijeme je bilo suuuunčano a animatori kreativni, raspoloženi i stalno aktivni, ne morate ni pogađati da će ovo ljetovanje mnogima iz ekipe ostati u trajnom sjećanju.

Jedna od sudionica ovoga putovanja kaže: „Posljednji tjedan pred školu provela sam na najbolji mogući način – na ljetovanju u Novom Vinodolskom. Imali smo razne radionice: prvu pomoć, plesnu radionicu, radionicu u kojoj smo izrađivali narukvice i likovnu radionicu. Svaki dan smo imali lijepo vrijeme te smo se mogli kupati. Kako bismo se zabavili prije spavanja, imali smo svaku večer žurke i razna natjecanja. Posebice mi se svidjelo natjecanje u pjevanju, modna revija i igre bez granica. U posjet nam je došao i gospodin Bandić te nas je počastio izletom na Plitvička jezera i ručkom u Zagrebu. Ove godine mi je bilo lijepo u Novom Vinodolskom i voljela bih doći i iduće godine.” (Katarina Ivanković Radaković, 6. razred OŠ Matko Vuković Subotica)

 

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima