XXIV. Festival „Djeca su ukras svijeta“ u Tavankutu

Objavljeno: 18.07.2019. Pregleda: 35

djeca su ukrasU nedjelju, 23. lipnja 2019., u Tavankutu je organiziran XXIV. Festival dječjeg stvaralaštva koji nosi naziv Djeca su ukras svijeta. Festival u Tavankutu nastao je s ciljem promidžbe folklornih aktivnosti najmlađih članova udruga, a pokrenut je davne 1996. godine.

Zahvaljujući mladim entuzijastima, voditeljima folklornih skupina Sandi Benčik i Darku Prćiću, Festival je i među najmlađim članovima tavankutskoga Društva shvaćen kao manifestacija koju zajedno grade, održavaju i populariziraju. Domaćini ovogodišnjeg Festivala bila su djeca dvije uzrasne skupine tavankutskog HKPD-a Matija Gubec, kojih ove godine ima oko pedeset članova u obje folklorne skupine.
Osim domaćina, Gupčevih plesača, na ovogodišnjem festivalu sudjelovali su i dječja uzrasna skupina iz Buševca, KUDŽ Bratstvo, OKUD Mladost, HKC Bunjevačko kolo iz Subotice te KUD Ludas Matyi iz Šupljaka. Na pozornici su se smjenjivali plesovi Turopolja i Korduna, plesovi Srijema, centralne Srbije, mađarski te bunjevački plesovi.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima