Završen kviz „Čitam i skitam“

Objavljeno: 11.04.2017. Pregleda: 26

kviz citam i skitam 11, 2, 3... i tako do 253. Toliko je bilo nagrada u okviru IX. kviza Gradske knjižnice Subotica nazvanom Čitam i skitam. Lijepa znamenka, a još ljepši darovi koje su osigurali brojni sponzori, prijatelji knjige i čitanja. Završna svečanost i javno izvlačenje održano je 3. travnja u čitaonici subotičke knjižnice točno u podne. Tom je prigodom obilježen i 212. rođendan Hansa Christiana Andersena, najpoznatijeg pisca bajki koji je bio dan prije (2. travnja). Svi knjižničari i pisci za djecu znaju za ovaj nadnevak, jer ga u svijetu proslavljaju kao Međunarodni dan knjige za djecu. Stoga već devetu godinu zaredom završnica kviza bude uvijek na ovaj dan ili prvi radni dan.

Program je započet himnom kviza koju su otpjevali članovi zbora OŠ Ivan Milutinović. Budući da je tema kviza bila narodna književnost u

kviz citam i skitam 2 programu su sudjelovale i učenice odsjeka za tradicijsko pjevanje Glazbene škole u Subotici koje su pokazale kako se narodni tekst može krasno i otpjevati.

A onda je uslijedilo izvlačenje nagrada. Nizale su se sve bolje i bolje nagrade: od paketa slatkiša, grickalica, odjeće, ulaznica za kazalište, kino, ZOO vrt, USB memorije, odjeće, obroka, školskog pribora, jednodnevna ekskurzija... i naravno bicikl. U kvizu je sudjelovalo više od tisuće djece, a njih 253 je doma otišlo s nekim darom.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima