„Zlatna harfa“ u Subotici

Objavljeno: 17.10.2016. Pregleda: 33

zlatna harfaU subotičkoj katedrali bazilici svete Terezije Avilske u subotu, 8. listopada, održana je jubilarna 30. po redu Zlatna harfa na kojoj se okupilo oko 350 djece iz 13 župa Subotičke biskupije. Susret malih župskih zborova započet je svetom misom, koju je predvodio vlč. Siniša Tumbas Loketić. Tijekom mise djeca su skupa pjevala i molila te tako slavila Boga. Nakon misnoga slavlja uslijedio je nastup dječjih zborova. Svaki posebno predstavio se s po jednom pjesmom, koja je posvećena Godini milosrđa.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi sudjelovali su dječji zborovi sljedećih župa: sv. Terezije Avilske iz Subotice, Presvetog Trojstva iz Selenče, Isusova uskrsnuća iz Subotice, Presvetog Srca Isusova iz Tavankuta, Marija Majka Crkve iz Subotice, sv. Josipa Radnika iz Đurđina, sv. Marka evanđelista iz Žednika i Presvetog Trojsva iz Male Bosne. Bilo je i onih župa koje su se udružile te su skupa nastupile: župa sv. Jakova apostola iz Plavne i sv. Pavla apostola iz Bača, zatim vrtić Marija Petković Sunčica i župa sv. Roka iz Subotice te župa sv. Jurja iz Vajske i sv. Ilije iz Bođana.

Svi oni su se predstavili s po jednom pjesmom, a za ovaj nastup su ih pripremili vjeroučitelji, odgojitelji, časne sestre, kantori i sami župnici.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima