Posjet dr. sc. Vladimira Čavraka Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 12.02.2024. Pregleda: 85

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata posjetio je 9. veljače 2024. godine znanstvenik prof. dr. sc. Vladimir Čavrak iz Zagreba gdje je razgovarao s ravnateljicom Zavoda Katarinom Čeliković i prethodnim, dugogodišnjim ravnateljem Zavoda a sada ministrom u Vladi Republike Srbije Tomislavom Žigmanovim. 

Tema razgovora bila je organizacija znanstveno-stručnog skupa i tiskanja zbornika „Hrvati u Boki“, koje je podržao i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Zavod daje punu podršku ovom istraživanju i skupu posvećenom maloj zajednici Hrvata u Boki kojima se dr. sc. Čavrak i ranije bavio, kada je istraživao povijest Hrvata kajkavaca koji su krajem 18. stoljeća preselili iz Topuske opatije u Banat.

Tijekom svog službenog posjeta od 8. do 11. veljače dr. Čavrak je posjetio Arhiv Vojvodine u Novom Sadu i Gradsku biblioteku u Pančevu te razgovarao s pojedincima koji mogu pomoći u organizaciji skupa i popratnih sadržaja, među kojima su Goran Kaurić, Gaja Pozojević, Ljubiša Večanski i drugi suradnici.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima