Sastanak suradnika Nove riječi

Objavljeno: 12.02.2024. Pregleda: 217

Povodom izlaska dvobroja časopisa za književnost i umjetnost Nova riječ br. 1-2 za 2023. godinu, u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, 9. veljače 2024. godine održan je sastanak suradnika časopisa.

Osim o sadržaju novoga dvobroja, na sastanku je bilo riječi i o daljnjoj realizaciji časopisa. Planovi se odnose na čitanja književne baštine, panoramsko predstavljanje dijelova književne scene te prezentaciju književnog stvaralaštva drugih nacionalnih zajednica. Glede novina, predloženo je da se više pozornosti posveti tekstovima esejističkoga tipa koji bi se na interdisciplinaran način bavili kulturnim fenomenima vojvođanskih Hrvata.

Glavni urednik časopisa Tomislav Žigmanov pozvao je na uključivanje novih suradnika mlađe generacije, osobito onih koji su studirali ili studiraju književnost i humanističke znanosti. Podsjetio je i na činjenicu da je književna baština vojvođanskih Hrvata bogata ali nedovoljno iščitana.

Dvobroj časopisa Nova riječ br. 1-2 za 2023. godinu na blizu 350 stranica donosi bogat sadržaj, a za središnji temat ima panoramu književne kritike i kritičara u suvremenoj hrvatskoj književnosti u Vojvodini. /D. B. P./

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima