Hrckov maskenbal

Objavljeno: 23.02.2024. Pregleda: 26

Hrckov maskenbal je i ove godine okupio oko 160 mališana koji su u cjelovitoj nastavi na hrvatskom jeziku (u nižim razredima osnovne škole) i u vrtićima na hrvatskom jeziku (starije skupine). Neki od njih istakli su se po sjajnim maskama, a proglašeni su i oni najkreativniji. Tko su pobjednici, kao i galeriju fotografija možete vidjeti u podlistku za djecu Hrcko.
Na maskenbalu su sudjelovale škole i vrtići. Osnovne škole: Matko Vuković Subotica, Ivan Milutinović Subotica i Mala Bosna, Vladimir Nazor Đurđin i Matija Gubec Tavankut, te vrtići: Marija Petković – Sunčica Subotica, Marija Petković – Biser Subotica, Petar Pan Tavankut i vrtić pri OŠ Vladimir Nazor Đurđin.

Na Hrckovom maskenbalu mi je bilo dobro i zanimljivo. Družili smo se, igrali i razmišljali. Najljepše mi je bilo to što smo dobili nagradu iz Mc Donald’s-a i onda smo svi skupa jeli i pričali.
Jakov Dulić 4. b – OŠ Vladimir Nazor, Đurđin

Na ovom Hrckovom maskenbalu su se dodjeljivale tri nagrade. Jednu od pojedinačnih nagrada je osvojila Cruella, grupnu nagradu je dobila Snjeguljica i sedam patuljaka, a treću u kategoriji odraslih – semafor. Tamo smo izvlačili i nagrade za Hrckovog detektiva. Čak smo i plesali i zabavili se.
Magdalena Molnar 4.4 – OŠ Matko Vuković, Subotica

Na Hrckovom maskenbalu je bilo uzbudljivo i zabavno. Najbolje mi je bilo kada sam plesala s jednom malom djevojčicom Dunjom. Zabavno je bilo i kada smo šetali po crvenom sagu. Volim Hrckov maskenbal, jer se uvijek lijepo provedem.
Ana Bako 4. b – OŠ Vladimir Nazor, Đurđin

Bilo mi je lijepo i Željkin kostim mi se najviše dopao. Još uvijek sam tužna što nisam pobijedila!
Anđela Evetović, 2.4 – OŠ Matko Vuković, Subotica

Slavili smo maškare – Hrckov maskenbal. Jedan divan dan koji smo ove godine slavili na Debeli četvrtak. Za maškare smo se svi maskirali u super kostime. Skupa smo otišli do Bunjevačkog kola i tamo smo se sve vrijeme zabavljali. Prvo što smo radili je bilo pjevanje (himne) i plesanje, a nakon toga smo izvlačili imena 10 sretnih dobitnika nagrada iz rubrike Hrckovi detektivi, ali to još nije sve, jer je slijedila i revija maski. Bilo je mnogo kreativnih maski, ali ona koja je žiriju bila najkreativnija i koja je osvojila 1. mjesto na reviji maski je Cruella de Vill. Nakon dodjele nagrada svi smo dobili utješnu nagradu koja je bila happy meal iz Mc Donald’s-a. Na maskenbalu mi je bilo jako lijepo i drago mi je što se djeca i dalje žele oblačiti u ove divne maske i da skupa slavimo maškare.
Sofija Kovačević, 4.4. – OŠ Matko Vuković, Subotica
Najbolje mi je bilo kada je došao Hrcko. Sve maske su bile lijepe, ali naše su bile najljepše. Lijepo smo se zabavili i družili.
Klara Kujundžić 1. c – OŠ Ivan Milutinović, Subotica

Meni je bilo jako zabavno i nekako posebno. Ne mogu reći što mi je bilo najbolje, jer je to masken-bal, a tamo se svi igramo i družimo tako da mi je sve bilo super. Nije važno tko je pobijedio, jer smo svi mi pobjednici.
Ana Dulić 4. b – OŠ Vladimir Nazor, Đurđin

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima