Izašao prvi broj brošure Znam tko sam!

Objavljeno: 23.08.2022. Pregleda: 54

Iz tiska je sredinom kolovoza 2022. godine izašao prvi broj brošure Znam tko sam! u izdanju NIU-a Hrvatska riječ. Riječ je o reklamnom materijalu u okviru istoimene kampanje koju provode ključne institucije hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji na čelu s Hrvatskim nacionalnim vijećem u Republici Srbiji, s ciljem informiranja šire javnosti o predstojećem popisu stanovništva koji će se održati u listopadu ove godine.

U prvom broju brošure čitatelji će, među ostalim, moći pročitati obraćanje predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ekskluzivno napisano za ovu prigodu, intervju s predsjednicom HNV-a Jasnom Vojnić te dobiti sve bitne informacije koje se tiču predstojećeg popisa, kao i saznati zanimljivosti vezane uz hrvatski nacionalni identitet.

„Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji do sada je poduzimalo niz aktivnosti vezanih uz predstojeći popis, a sada posebnu pažnju posvećujemo kampanji u okviru koje se izdaje i ova brošura kao dio šireg reklamnog materijala. Želja nam je na više razina doprijeti do što većeg broja pripadnika naše zajednice kako bi ljudi u trenutku popisa bili svjesni o značenju njihovih odgovora danih popisivačima te kako bismo ih kroz pozitivne vrijednosti potaknuli na jasno i nedvosmisleno izjašnjavanje“, izjavila je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Prvi broj brošure će u danima koji slijede biti moguće pronaći u svim mjestima u kojima u značajnom broju žive Hrvati. Također, sve vas pozivamo da zapratite službenu Facebook i Instagram stranicu kampanje Znam tko sam.

Izvor: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima